Υψηλα Φαινολικα Εξαιρετικα Παρθενα Ελαιολαδα Αξιζουν και Υψηλοτερες Τιμες

High Phenolic Extra Virgin Olive Oil Deserves High Price

cropped-Fotolia_113353341_XS.jpg

Μπορεί το Aristoleo Kit Δοκιμής να αποτελεί ένα προϊόν απλό στη χρήση, ωστόσο η υπηρεσία που παρέχετε μέσω αυτού είναι μοναδική για τα δεδομένα του ελαιολάδου παγκοσμίως.

Τωρα ερχετε και το ΕΕ προγραμμα γαι να το αποδειξη! Μετα απο 4 χρονια πεισμα και σκληρη δουλεια το καταλαβε η ΕΕ οτι με τον ισχυρισμο υγειας 432/2012 δημιουργησαν μια καινουργια κατηγορια ελαιολαδου.

Η στρατηγική μας είναι επικεντρωμένη αφενός στην ανάπτυξη και ευαισθητοποίηση των καταναλωτών αναφορικά με τα υψηλά φαινολικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα και αφετέρου με την εύρεση ή το χτίσιμο των αντίστοιχών καναλιών διανομής τα οποία και θα οδηγήσουν αυτά τα εκλεκτά ελαιόλαδα από τον παραγωγό ή την παραγωγό εταιρεία στον καταναλωτή.

Κατάλογος για τα υψηλά φαινολικά ελαιολαδα http://aristoleo.com/catalog-of-high-phenolic-evoos/ 

Φαινολες καθοριζουν τιμες ελαιολαδου

http://www.agronews.gr/ekmetaleuseis/elaiones-kai-abelones/arthro/150717/kai-oi-fainoles-kathorizoun-tora-tin-timi-elaioladou/

Μία νέα τάση αρχίζει να διαμορφώνεται στην αγορά ελαιολάδου. Συγκεκριμένα, οι τιμές του σχετίζονται πλέον και με το φαινολικό περιεχόμενο και όχι μόνο με την οξύτητα. Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Προκόπης Μαγιάτης, αναπληρωτής καθηγητής του Φαρμακευτικού Τμήματος του ΕΚΠΑ στην ημερίδα «Ελιά & Ελαιόλαδο: Αειφόρος Καλλιέργεια, βιώσιμη ανάπτυξη», που διοργάνωσε τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου ΦΙΛΑΙΟΣ, με χορηγούς επικοινωνίας την Agrenda και το περιοδικό «EL».

Να σημειωθεί ότι, όπως είπε ο πρόεδρος του Ε.Φ.Ε.Τ., Γιάννης Τσιάλτας, ο ίδιος έχει συγκροτήσει σχετική ομάδα για να εξετάσει ποιες είναι οι ουσίες που δίνουν το δικαίωμα ισχυρισμού διατροφής και υγείας και πώς αυτές οι ουσίες μπορούν να προσδιοριστούν. «Το πόρισμα είναι σχεδόν έτοιμο», πρόσθεσε ο κ. Τσιάλτας, επισημαίνοντας ότι οι ισχυρισμοί υγείας είναι ένα βασικό εργαλείο για να αξιώσει το ελαιόλαδο μία επιτυχή παρουσία στις αγορές.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Μαγιάτη έως τον Σεπτέμβρη του ‘19 θα τρέξει το πρόγραμμα Aristoil, που έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβρη του ’16 με στόχο τη δημιουργία 2 κέντρων πιστοποίησης (ένα στην Ελλάδα και ένα στην Ισπανία) με αντικείμενο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του μεσογειακού ελαιολάδου μέσω της ανάπτυξης και εφαρμογής καινοτόμων μεθοδολογιών παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου σχετικά με τις υγειοπροστατευτικές ιδιότητές του προϊόντος.

http://www.agronews.gr/ekmetaleuseis/elaiones-kai-abelones/arthro/150717/kai-oi-fainoles-kathorizoun-tora-tin-timi-elaioladou/

ARISTOIL

Κύριος στόχος του ARISTOIL είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου του ελαιολάδου στη Μεσόγειο, και, κατ’ επέκταση, η αύξηση του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών, μέσα από την ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων παραγωγής και ελέγχου ποιότητας που οδηγούν σε παραγωγή ελαιολάδου με ενισχυμένες υγειοπροστατευτικές ιδιότητες (σύμφωνα με τον κανονισμό 432/2012 της ΕΕ).

Στοχευμένες ενέργειες όπως η ανάπτυξη ενός «cluster» Μεσογειακών ελαιοπαραγωγών και επιχειρήσεων, η ανάπτυξη καινοτόμων μεθόδων ανίχνευσης φαινολικών συστατικών στο ελαιόλαδο, η εξειδικευμένη εκπαίδευση και  υποστήριξη των ελαιοπαραγωγών για παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου, η σύσταση ομάδας παραγωγών  και η χαρτογράφηση των αντίστοιχων περιοχών, αποτελούν το μείγμα που θα οδηγήσει στην επίτευξη των στόχων και την επιτυχία του προγράμματος.

http://newsmessinia.blogspot.com/2016/11/reinforcement-of-mediterranean-olive.html