«ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ»

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΦΑΙΝΟΛΕΣ, ΤΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΛΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Λευκωσία, Κύπρος

Τοποθεσία: Πανεπιστήμιο Κύπρου, Αμφιθέατρο «Λεβέντης»

6-7 Μαΐου 2017 Είσοδος ελεύθερη, με πρότερη κράτηση

Ο στόχος του συνεδρίου είναι να φέρει σε επαφή διεθνούς φήμης επιστήμονες με ελαιοπαραγωγούς, εμπόρους και επιχειρηματίες προκειμένου να ενημερώσει τους παράγοντες της βιομηχανίας ελαιόλαδου της Κύπρου για τις τρέχουσες επιστημονικές εξελίξεις στην παραγωγή και τις διεθνείς ευκαιρίες εμπορευματοποίησης. Αυτό θα είναι ένα συμπόσιο πλούσιο σε πληροφορίες προσφέροντας πρακτικές συμβουλές για το πώς οι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να επιτύχουν υψηλότερες τιμές παράγοντας ελαιόλαδο με υψηλά ποσοστά φαινολών, εμπορευματοποιώντας και εξάγοντάς το πιο αποτελεσματικά. Αυτό θα περιλαμβάνει στρατηγικές για την αξιοποίηση της τάσης του αγροτουρισμού στα ταξίδια στην Κύπρο.

Univ. of Cyprus Leventis auditorium

Univ. of Cyprus Leventis auditorium

Το συνέδριο “Πέρα από Βιολογικό – Πέρα από Εξαιρετικά Παρθένο” για την αγροοικολογία και το υψηλό σε φαινόλες εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, στις 6 και 7 Μαΐου 2017 στο αμφιθέατρο “Λεβέντης” Β108 του Πανεπιστημίου Κύπρου, διοργανώνεται από την Aristoleo Ltd. με έδρα τη Λευκωσία.

Αριστόλεο Κιτ Δοκιμής

Eurobank 1st prize for Aristoleo invention

Dr. Magiatis & Dr. Melliou Eurobank/ΣΕΒ πρώτο βραβείο καινοτομίας 2016

Η Aristoleo παράγει το πατενταρισμένο kit δοκιμής Aristoleo, γνωστό και ως “εργαστήριο σε ένα φιαλίδιο” (νικητής του πρώτου βραβείου H Ελλάδα Καινοτομεί 2015 με τη συγχρηματοδότηση της Eurobank και του ΣΕΒ). Η εντός πεδίου δοκιμή προσδιορίζει το φαινολικό περιεχόμενο του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου. Η Aristoleo λειτουργεί ως πηγή πληροφοριών και εμπορευματοποίησης για τη σύνδεση των παραγωγών ελαιόλαδου υψηλού σε φαινόλη με καταναλωτές και διανομείς που ενδιαφέρονται για την υγεία και αναζητούν φυσικές πηγές για τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

ARISTOIL INTERREG MED PROGRAM 

Η Aristoleo LTD μαζί με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου είναι εταίροι στο πρόγραμμα ARISTOIL Interreg MED που εκτείνεται σε 5 χώρες, εκπροσωπώντας την Κύπρο για 3 χρόνια. Ο στόχος του προγράμματος ARISTOIL είναι να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα στον τομέα του ελαιόλαδου της Μεσογείου μέσα από την ανάπτυξη και την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου, τόσο στο εργαστήριο όσο και στο πεδίο που οδηγεί στην παραγωγή εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου με επιπλέον ιδιότητες για την προστασία της υγείας (όπως αναγνωρίζεται από τον Κανονισμό ΕΕ 432/2012).

ΑΡΙΣΤΟΛΕΟ ΒΡΑΒΕΙΑ 2017

 

Η Aristoleo, επίσης, θα παρουσιάσει τους νικητές του διαγωνισμού «Βραβεία Aristoleo 2017» την πρώτη μέρα του συνεδρίου στις 6 Μαΐου (βλ. πρόγραμμα). Οι νικητές από Κύπρο, Ελλάδα, Ιταλία, ΗΠΑ και Κροατία θα είναι παρόντες κατά την επίσημη τελετή. Θα προωθηθεί ανοιχτός διάλογος και ανταλλαγή εμπειριών. Η Ελένη Ζώτου θα είναι παρών να μιλήσει για της εμπειρίες της στην οργάνωση του ΠΟΠ αγουρέλαιο της Χαλκιδικής

Food as Medicine Olive Tours

The Governor Corfu Agrotourism

Spyros Dafnis The Governor Corfu Agrotourism

The Governor Corfu Agrotourism

 

Επιπλέον, η Aristoleo θα παρουσιάσει τις νέες περιοδείες “Food as Medicine Olive Tours” για την Κύπρο και την Ελλάδα που διοργανώνονται για την επόμενη περίοδο συγκομιδής Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2017. Η περιοδεία θα δώσει ενσυνείδητο σε θέματα υγείας ταξιδιώτη μια μοναδική εσωτερική οπτική των καλύτερων πρακτικών για την παραγωγή αυτού του ιδιαιτέρως προστατευτικού για την υγεία εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου. Θα είναι μία πλήρης γαστρονομική ευκαιρία για τον καθένα να γνωρίσει τί γεύση έχει το γνήσιο, φυσικό φαγητό. Οι «Food as Medicine Olive Tours” υπόσχονται μία εξαιρετικά θρεπτική, υγιεινή και πολιτιστική εμπειρία με πολύ κέφι καθ’ όλη τους τη διάρκεια για όλη την οικογένεια.

ΑΓΡΟΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ

Atsas organic farm

Atsas organic agroecology olive grove

Θα πραγματοποιηθεί μία επίσκεψη στον βιολογικό αγρόκτημα Άτσας στις 7 Μαΐου 2017, το οποίο έχει θέση σε εφαρμογή αγροοικολογικές αρχές ξερικών καλλιεργειών στους ελαιώνες του με μεγάλη επιτυχία. Το ελαιόλαδο Άτσας έθεσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ ολεοκανθάλης και συνολικής συγκέντρωσης φαινολών σε βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

Στους προσκεκλημένους ομιλητές περιλαμβάνονται:

Ημέρα 1η: 6 Μαΐου 2017

Δρ. Προκόπιος Μαγιάτης, Πανεπιστήμιο Αθηνών. youtube:  http://bit.ly/2nx6188 (Ελληνικά)

Δρ. Ελένη Μέλλιου, Πανεπιστήμιο Αθηνών. youtube:  http://bit.ly/2ol7IZu (Ελληνικά)

Dan Flynn, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Davies (UC Davies). youtube: http://bit.ly/2oyfRHr (Αγγλικά)

Κώστας Πεϊμανίδης, σύμβουλος και υπεύθυνος στρατηγικού μάρκετινγκ στην EUCAT A.E. ISO .

Γιώργος Σειραγάκης, Food Allergens Lab.

Ελένη Ζώτου από την επωνυμία Golden Tree “Wild Athos” θα  μιλήσει για της εμπειρίες της στην οργάνωση του ΠΟΠ αγουρέλαιο της Χαλκιδικής και της εμπειρίες της με τα υψηλά φαινολικά ελαιόλαδα σε σχέση με τον αγροτουρισμό

Σπύρος Δαφνής, από την επωνυμία «The Governor” για την ταχεία αναγνώριση επωνυμίας και αγροτουρισμό

Αθανάσιος Γκαδανίδης, Διευθυντής της Aristoleo Ltd για την παρουσίαση των βραβείων διαγωνισμού “Βραβεία Aristoleo 2017».

Ημέρα 2η: 7 Μαΐου 2017

Nicolas Netien, από το βιολογικό αγρόκτημα Άτσας για την παρουσίαση των αρχών αγροοικολογίας και διαχείρισης ελαιώνα που εφάρμοσε. Επίσης, θα ηγηθεί της περιοδείας στον ελαιώνα του για τη 2η μέρα, 7 Μαΐου, ώστε ο καθένας να μπορεί να δει απευθείας τις αρχές αυτές στην πράξη.

Εκδρομή με πούλμαν στο αγρόκτημα Άτσας και Τρόοδος

Αυτό το συνέδριο είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για την προώθηση του καλύτερου δυνατού που μπορεί να προσφέρει η Κύπρος. Μία πολύτιμη ανταλλαγή πληροφοριών και δικτύωση για όλους τους συμμετέχοντες.

Η είσοδος για το συνέδριο είναι δωρεάν, αλλά οι θέσεις είναι περιορισμένες, επομένως κάνετε την κράτησή σας σήμερα. Επικοινωνία: Αθανάσιος – aristoleo.com@gmail.com ή εγγραφείτε στο Eventbrite.com.

Αθανάσιος Γκαδανίδης 357 97645011 Κύπρος +306947287828 Ελλάδα

[pdf-embedder url=”http://aristoleo.com/wp-content/uploads/2017/03/Speaker-schedule-Beyond-updated-27-04-17.pdf” title=”Speaker schedule Beyond updated 27 04 17″]

www.aristoleo.com