Βραβεία Aristoleo 17 Μαρτίου 2017 “Δοκιμασμένα, Ελεγμένα & Αληθή”

Aristoleo

 

Aristoleo Awards 2017

Βραβεία Aristoleo 2017
Υψηλά σε Φαινόλες Έξτρα Παρθένα Ελαιόλαδα

Τα Αποτελέσματα των Βραβείων Aristoleo 2017Η ανταπόκριση ήταν σχεδόν διπλάσια από τους συμμετέχοντες του περασμένου έτους. Συνολικά υποβλήθηκαν 48 υψηλά σε φαινόλες ελαιόλαδα. Είμαστε σε επικοινωνία με τους συμμετέχοντες για να λάβουμε την τελική έγκριση και τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν τη δημοσίευση του προϊόντος και των ονομάτων τους. 

Τα Έξτρα Παρθένα Υψηλά σε Φαινόλες Ελαιόλαδα από 17 διαφορετικές ποικιλίες και μείγματα τιμήθηκαν για το υψηλό φαινολικό τους περιεχόμενο από 5 χώρες. Ελλάδα, Κύπρος, ΗΠΑ, Ιταλία και Κροατία.

Υπήρχε μόνο ένα ελαιόλαδο που διαπιστώθηκε ότι είχε ένα ελαφρύ ελάττωμα και αποκλείστηκε. Η φαινολική συγκέντρωση ήταν 252 mg ανά kg. Αυτό αποδεικνύει και πάλι ότι τα υψηλά φαινολικά έξτρα παρθένα ελαιόλαδα, γενικά, έχουν πολύ μικρότερη συχνότητα εμφάνισης ελαττωμάτων από τα χαμηλότερα φαινολικά έξτρα παρθένα ελαιόλαδα.

Σε άλλους διεθνείς διαγωνισμούς έξτρα παρθένου ελαιόλαδου, όπως το NYIOOC, το ποσοστό των έξτρα παρθένων ελαιόλαδων που διαπιστώθηκε ότι έχουν ελαττώματα μπορεί να φτάσει το 50%. Η αλήθεια για το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο: “Τα οφέλη για την υγεία του ελαιολάδου σχετίζονται κατά 99 τοις εκατό με την παρουσία των φαινολικών ενώσεων, όχι το ίδιο το έλαιο”, λέει ο Nasir Malik, ερευνητής φυσιολόγος της Υπηρεσίας Γεωργικής Έρευνας του Τμήματος Γεωργίας των ΗΠΑ.

Λάβαμε επίσης διάφορες ποικιλίες ελιών που θα δοκιμαστούν για το φαινολικό τους περιεχόμενο. Οι ελληνικές ποικιλίες ελιάς είναι πλούσια πηγή υδροξυτυροσόλης και τυροσόλης. Οι περισσότερες ελληνικές ελιές που δοκιμάστηκαν θα παρείχαν τουλάχιστον 1 mg ανά γραμμάριο ελιάς της συνδυασμένης συγκέντρωσης υδροξυτυροσόλης και τυροσόλης ανά ελιά. Η κατανάλωση 6 υψηλών φαινολικών ελιών ημερησίως μπορεί να προσφέρει ένα θρεπτικό και υγιεινό προστατευτικό σνακ πριν ή με το γεύμα σας.

Σύμφωνα με τον Δρ Mercola: “Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η επίπτωση της στεφανιαίας νόσου και των καρκίνων είναι η χαμηλότερη στη λεκάνη της Μεσογείου σε σύγκριση με άλλα μέρη του κόσμου λόγω της διατροφής, πλούσιας σε ελιές και προϊόντα ελιάς”. http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2016/03/21/health-benefits-olives.aspx

Υπάρχει μεγάλη αγάπη πίσω από το Διεθνές Διαγωνισμό Ελαιόλαδου και τα Βραβείο Aristoleo “Δοκιμασμένο, Ελεγμένο & Αληθές”.

Τα βραβεία Aristoleo® “Ελληνικό θαύμα” του περασμένου έτους γιόρτασαν τα ελληνικά Έξτρα Παρθένα Ελαιόλαδα συνδυάζοντας την εγκεκριμένη γεύση και τη φαινολική περιεκτικότητα με τη μέθοδο IOC, όπως μετρήθηκε με NMR. http://aristoleo.com/aristoleo-awards/2016-hellenic-miracle

Η βιοποικιλότητα είναι το γενικό μας θέμα φέτος, με επίκεντρο τον σχεδιασμό αγρο-οικολογίας για τη διαχείριση των ελαιώνων.
Aristoleo Awards 2017

Δοκιμασμένα, Ελεγμένα & Αληθή Υψηλά σε Φαινόλες Έξτρα Παρθένα Ελαιόλαδα 2017

ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗ ΖΩΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΣΕ ΦΑΙΝΟΛΕΣ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ & ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ.

Φέτος γιορτάζουμε την ποικιλία των ποικιλιών ελιάς που παράγουν υψηλής φαινόλης έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Η βιοποικιλότητα είναι το γενικό μας θέμα φέτος, με έμφαση στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της ελιάς.

Αυτό το έτος θα αναλύσουμε επίσης τις επιτραπέζιες ελιές χρησιμοποιώντας το NMR για τη φαινολική τους συγκέντρωση σύμφωνα με την ποικιλία τους. Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία όπου οι επιτραπέζιες ελιές θα αναλυθούν για την υγεία τους στον ανταγωνισμό.

 

Aristoleo Awards 2017

Δοκιμασμένα, Ελεγμένα & Αληθή Υψηλά σε Φαινόλες Έξτρα Παρθένα Ελαιόλαδα 2017

Η ελάχιστη παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου είναι 30 κιλά. Αυτό είναι το σημείο που διαφέρουμε από όλους τους άλλους διαγωνισμούς. Πολλοί παραγωγοί πήραν μεγάλες ποσότητες για να παράγουν μικρές ποσότητες από τα πιο ευεργετικά για την υγεία έξτρα παρθένα ελαιόλαδα. Θέλουμε να ανταμείψουμε τις προσπάθειές τους και να τους βοηθήσουμε να βρουν τους καταναλωτές που εκτιμούν αυτό το εξαιρετικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο όσο και εμείς. Προσπαθούμε επίσης να βοηθήσουμε τις εταιρείες που ξοδεύουν χρόνο, προσπάθεια και πολλά χρήματα για να δημιουργήσουν τα υψηλά φαινολικά σήματα έξτρα παρθένων ελαιόλαδων. Θέλουμε να αυξήσουμε το προφίλ τους για να αυξήσουμε τη ζήτηση και να τους βοηθήσουμε να επιτύχουν υψηλότερες τιμές για αυτά τα ανεκτίμητα για την υγεία υψηλά σε φαινόλες έξτρα παρθένα ελαιόλαδα.

olive-tree-in-the-sun

Εδώ έρχονται τα βραβεία Aristoleo® 2017 “Δοκιμασμένα, Ελεγμένα & Αληθή” και κάνουν ένα άλμα πέρα ​​από τα σύνορα και πηγαίνουν σε Διεθνές επίπεδο.

Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας παγκόσμιος χάρτης που θα προσδιορίζει τις καλύτερες περιοχές και ποικιλίες που παράγουν τα υψηλότερα σε φαινόλες έξτρα παρθένα ελαιόλαδα. Η δημοσιότητα που θα δημιουργηθεί θα προωθήσει αυτά τα εξαιρετικά έξτρα παρθένα ελαιόλαδα σε ανυπόμονους καταναλωτές που έχουν επίγνωση της υγείας τους.

 

 

 

Επίσης, εισάγουμε ένα νέο καινοτόμο εργαλείο μέτρησης ελαιοκανθάλης και ελαιασίνης το οποίο ονομάζουμε Αριστόμετρο (Aristometer ™). Είναι ουσιαστικά ένα μικροσκοπικό φασματόμετρο ειδικά βαθμονομημένο για να ανιχνεύει το χρώμα στο δοκιμαστικό σωλήνα Aristoleo και να προσδιορίζει με ακρίβεια την συνδυασμένη ποσότητα ελαιοκανθάλης και ελαιασίνης.

Θα υπάρχουν τρία βραβεία ΧΡΥΣΟ, ΑΣΗΜΕΝΙΟ και ΧΑΛΚΙΝΟ σε κάθε ποικιλία και 3 τύποι βραβείων.

Επίσης, θα απονείμουμε το ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ, ΕΛΕΓΜΕΝΟ & ΑΛΗΘΕΣ στα υψηλά σε φαινόλες έξτρα παρθένα ελαιόλαδα που είναι πάνω από 500mg ανά kg ολικής φαινολικής συγκέντρωσης:

ΥΨΗΛΑ ΣΕ ΦΑΙΝΟΛΕΣ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ

1. Οι συνδυασμένες ποσότητες ελαιοκανθάλης και ελαιασίνης που επιβεβαιώθηκαν ζωντανά από τα αναλυτικά εργαλεία Aristoleo® / Aristometer * (πρέπει να περιέχουν τουλάχιστον 300mg ανά kg συνδυασμένου συνόλου ελαιοκανθάλης και ελαιασίνης για να πληρούν τις προϋποθέσεις)

2. Η ποσότητα ελαιοκανθάλης όπως μετρήθηκε με NMR

3. Η συνολική φαινολική συγκέντρωση όπως μετράται με τη μέθοδο NMR (πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 500 mg ανά kg φαινολικών ενώσεων για να πληρούνται οι προϋποθέσεις)

ΥΨΗΛΕΣ ΣΕ ΦΑΙΝΟΛΕΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΕΣ ΕΛΙΕΣ

4. Η συνολική φαινολική συγκέντρωση σε επιτραπέζιες ελιές, όπως μετράται με τη μέθοδο NMR

 

*Το Αριστόμετρο είναι ένα νέο φορητό φασματόμετρο ειδικά βαθμονομημένο για να αναλύει το αποτέλεσμα χρώματος του Aristoleo Test και να καθορίσει τη συγκέντρωση της συνδυασμένης ποσότητας ελαιοκανθάλης και ελαιασίνης στο δείγμα ελαιολάδου. Το Aristometro ™ αποτελεί μέρος του 3ετούς προγράμματος Aristoil Interreg MED για την έρευνα και εκπαίδευση των ελαιοκαλλιεργητών σχετικά με τον τρόπο παραγωγής, μύλου, αποθήκευσης, ανάλυσης και εμφιάλωσης υψηλών σε φαινόλες έξτρα παρθένων ελαιόλαδων.

Τα βραβεία Aristoleo 2017 προσφέρουν ίσους όρους ανταγωνισμού μεταξύ μεγάλων και μικρών. Κύριος στόχος μας είναι να απονείμουμε το εξαιρετικό και να αναδείξουμε τις καλύτερες ποικιλίες από όλο τον κόσμο.

Σε αντίθεση με πολλούς άλλους διαγωνισμούς, θα υπάρχει ελάχιστη ποσότητα για να εισέλθει, 30 κιλά είναι η ελάχιστη απαίτηση. Τουλάχιστον εκατοντάδες κιλά ή λίγοι τόνοι διακρίνουν πολλούς μικρότερους παραγωγούς που έχουν περιορισμένες ποσότητες αλλά συχνά και την υψηλότερη ποιότητα. Είναι σπάνια και δαπανηρά και αναζητούνται από εκείνους που εκτιμούν την εργασία της αγάπης που πηγαίνει στην παραγωγή αυτών των εξαιρετικών για την υγεία έξτρα παρθένων ελαιόλαδων.

Η οργανοληπτική ανάλυση θα διεξαχθεί προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι καταχωρήσεις έχουν μηδενικά ελαττώματα.

Η οργανοληπτική ανάλυση θα διεξαχθεί από τον καλά σεβαστό οργανοληπτικό δικαστή από το Lab Allergens Food, τον Γιώργο Σιραγκάκη.

http://www.foodallergenslab.com/eng/

Αυτά είναι τα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα που τροφοδότησαν τον πιο δημιουργικό, εφευρετικό και φυσικά καταλληλότερο αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό πριν από 2.500 χρόνια, σε μια μικρή χώρα που τώρα ονομάζεται Ελληνική Δημοκρατία (Ελλάδα).

Πιο πρόσφατα, το 2012, οι Δρ. Ο Προκόπιος Μαγιάτης και η Ελένη Μέλλιου και η ερευνητική τους ομάδα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακάλυψαν την επιστήμη πίσω από τους αρχαίους ισχυρισμούς υγείας που έγιναν για το πρώιμο ελαιόλαδο. Οι Διοσκουρίδης και Ιπποκράτης μεταξύ άλλων έγραψαν για τις φαρμακευτικές ιδιότητες των ελαιολάδων και τα οφέλη και τις χρήσεις τους στην καθημερινή ζωή.

Η ικανότητα ακριβούς ταυτοποίησης και μέτρησης συγκεκριμένων φαινολών στο ελαιόλαδο με πυρηνικό μαγνητικό συντονισμό (NMR) έχει οδηγήσει σε ορισμένους συναρπαστικούς δείκτες και οι παραγωγοί ελαιολάδου λαμβάνουν γνώση. Χιλιάδες ελαιόλαδα από όλο τον κόσμο έχουν δοκιμαστεί τώρα. Τα ακόλουθα δεδομένα για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έχουν επιβεβαιωθεί επιστημονικά:

  1. τα ελαιόλαδα πρώιμης συγκομιδής περιέχουν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα φαινολικών ενώσεων που προάγουν την υγεία,
  2. Όσο υψηλότερη είναι η φαινολική συγκέντρωση, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου.
  3. Όσο υψηλότερη είναι η φαινολική συγκέντρωση τόσο υψηλότερο είναι το σημείο καπνού.
  4. Τα υψηλότερα φαινολικά έξτρα παρθένα ελαιόλαδα στην ΕΕ μπορούν να υποβάλουν έναν ισχυρισμό υγείας στην ετικέτα.
  5. Η έρευνα για τα οφέλη για την υγεία των υψηλών φαινολικά έξτρα παρθένων ελαιόλαδων συνεχίζει να προστατεύει την καρδιά και την εγκεφαλική υγεία, το Αλτσχάιμερ, την υψηλή αρτηριακή πίεση, τον διαβήτη, την παχυσαρκία, τις δερματικές παθήσεις, τον χρόνιο πόνο και τη φλεγμονή.

Ανεξάρτητη ιατρική έρευνα έχει κρατήσει με γοργούς ρυθμούς και συνεχίζει να αποδεικνύει τα οφέλη για την υγεία από την καθημερινή κατανάλωση έξτρα παρθένου ελαιόλαδου πλούσιου σε φαινολικές ενώσεις, ιδιαίτερα ελαιοκανθάλης.

Ελάτε μαζί μας για μια γιορτή της ποικιλίας του φαινολικού έξτρα παρθένου ελαιόλαδου.

Ελάτε μαζί μας σε μια γιορτή της υγείας και της ζωτικότητας.

Ελάτε μαζί μας για τα βραβεία Aristoleo 2017

“Δοκιμασμένο, ελεγμένο & αληθές”

Aristoleo Ltd (Κύπρος)
ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ, ΕΛΕΓΜΕΝΟ & ΑΛΗΘΕΣ ΥΨΗΛΟ ΣΕ ΦΑΙΝΟΛΕΣ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΑ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΛΛΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 500mg ανά kg ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΦΑΙΝΟΛΩΝ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 250mg ανά kg ΕΛΑΙΟΚΑΝΘΑΛΗΣ.

Aristoleo Awards 2017

Βραβεία Aristoleo 2017 για Εξαιρετικά Υψηλά σε Φαινόλες Έξτρα Παρθένων Ελαιόλαδων

http://aristoleo.com/aristoleo-awards/2017-tasted-tested-true/

Επικοινωνήστε με τον Athan Gadanidis στο aristoleoawards@gmail.com

cropped-Fotolia_113353341_XS.jpg