Strakka Ltd – Υψηλό σε φαινόλες σε ελιές και ελαιόλαδο

Λίγα λόγια για το τι σας έκανε να μπείτε στον χώρο του ελαιολάδου? Οικογενειακό? Πάθος για το προϊόν? Είναι τρέλα να ασχολείται κάνεις με το ελαιόλαδο στην Ελλάδα (με την καλή την έννοια βέβαια).. ποιες είναι η ρίζες της “τρέλας” προσωπικά και, γονείς κλπ. Λίγα λόγια ιστορικά του κτήματος και τα σχέδια για αυτό. Πόσα χρόνια ασχολείστε προσωπικά ο και επίσης ο κάθε ένας από την οικογένειά σας?

Η αγάπη και το ενδιαφέρον της οικογένειας Λεβέντη, που είναι οι ιδιοκτήτες του κτήματος, για το φυσικό περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα, και γενικά όσων ασχολούνται με το κτήμα, μας ώθησε στον να ενταχθούμε στη βιολογική γεωργία από το 1998. Το να ασχολείται κάποιος με τη βιολογική γεωργία απαιτεί αγάπη και σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον, αλλά περισσότερο χρειάζεται μεράκι αν λάβουμε υπόψη τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες της βιολογικής καλλιέργειας, αφού η παραγωγή βιολογικών προϊόντων υψηλής ποιότητας απαιτεί θυσίες τόσο σε χρόνο, όσο και σε χρήματα. Το αγρόκτημα Στράκκα δημιουργήθηκε κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας στην Κύπρο πριν περίπου 500 χρόνια όπου εμφανίζεται στο χάρτη του Abraham Ortelius του 1573. Το αγρόκτημα αποκτήθηκε από την οικογένεια Λεβέντη το 1942 και από τότε, το Αγρόκτημα έχει μια συνεχή ιστορία στην παραγωγή ελαιολάδου.

Πια είναι η στρατηγική σας για να πετύχετε σε ένα τέτοιο υπέρ ανταγωνιστικό χώρο σαν το ελαιολάδου?

Σαν στρατηγική θεωρούμε την παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου με όσο το δυνατόν περισσότερα ποσοστά πολυφαινολών έτσι ώστε να αποτελεί την κορυφαία επιλογή για όσους επιθυμούν ελαιόλαδο πλούσιας θρεπτικής αξίας. Η συνεχής προσπάθεια για βελτίωση επιφέρει την όσο τον δυνατόν καλύτερη ποιότητα των προϊόντων μας.

Για πιο λόγο διαλέξατε να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό Αριστολεο Βραβεία? Έχετε πάρει μέρος σε άλλους διαγωνισμούς και πια ήταν η εμπειρία σας?

Η συμμετοχή μας στον διαγωνισμό Αριστόλεο θα μας κατευθύνει στο που βρισκόμαστε ποιοτικά σε σχέση με τους υπόλοιπους ελαιοπαραγωγούς, θα μπορέσει να αναδείξει όλα τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου μας, θα βοηθήσει στην εξάπλωση της φήμης του ελαιολάδου μας και τέλος ευελπιστούμε να αποτελέσει ένα δίαυλο επικοινωνίας στο χώρο του ελαιολάδου της ξένης αγοράς.
Έχουμε λάβει μέρος και σε άλλους διαφωνισμόυς κερδίζοντας το Χρυσό βραβείο σε διαγωνισμό γευστολογίας στην Αγγλία (Great Taste Awards) το 2005, το 2010 και το 2016 και το Αργυρό Βραβείο για τα ψηλά επίπεδα φαινολικών ουσιών στο Διεθνές Συνέδριο Ολεοκανθάλης (Oleocanthal Ιnternational Society) που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία.

Dr. Magiatis with Mr. Papantoniou of Strakka receiving Olympia award

Έχετε σχέδια να επεκτείνετε την εμπορική δράση σας πέρα από το ελαιόλαδο σε άλλα προϊόντα?

Εκτός από ελαιόλαδο παράγουμε επίσης βιολογικές επιτραπέζιες ελιές – Καλαμών σχιστές, Αμφίσσης σχιστές, Καλαμών σε άλμη και βιολογικό ξύδι, Κυπριακές με αλάτι (αρτητές), Κυπριακές σπαστές (τσακιστές) – και βιολογική μαύρη και πράσινη πάστα.

Strakka Organic olives Gold Aristoleo Award 2017

STAY IN THE LOOP

Subscribe to our free newsletter.

Don’t have an account yet? Get started with a 12-day free trial

Leave A Comment

Related Posts

  • Σας προσκαλώ να δηλώσετε συμμετοχή αυτή την εβδομάδα για να λάβετε το Αριστόλεο Βραβείο τον ίδιο μήνα (Ιανουάριο) για το Aristoleo Awards 2022 “Εποχή της Διαύγειας”. Θα είστε στην πρώτη θέση για βράβευση στο 2022.   Μην χάσετε την ευκαιρία συμμετοχής σε αυτόν τον σημαντικό διαγωνισμό και πρωτότυπο σχέδιο προώθησης και πιστοποίησης!  Αν έχετε πραγματοποιήσει την ανάλυση με το NMR θα […]

  • EU 432-2012 NMR η HPLC απο τον δρ Προκόπιο Μαγιάτη Η βασική διαφορά ανάμεσα στις δύο μεθόδους NMR η HPLC για την ανάλυση φαινολών για τον ισχυρισμό υγείας EU 432-2012 είναι: H μέθοδος NMR μετράει απευθείας τα σήματα που αναλογούν σε αριθμό ατόμων και μορίων σε ορισμένη ποσότητα δείγματος Η  HPLC μετράει τα σήματα που […]

  • Υψηλά φαινολικά ελαιόλαδα και Alzheimer Τα υψηλά φαινολικά ελαιόλαδα συσχετίστηκαν με σημαντική βελτίωση στις νοητικές λειτουργίες σε ανθρώπους που πάσχουν απο αρχικά συμπτώματα του Alzheimer     Για πρώτη φορά συσχετίστηκαν τα υψηλἀ φαινολικαά ελαιόλαδα που είναι πλουσια σε ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη με σημαντική βελτίωση στις νοητικές λειτουργίες σε ανθρώπους. Τα υψηλά φαινολικά ελαιολαδα συμπήπτουν με […]