Η Ομάδα του Aristoleo®

Το όραμα μας είναι να συνδέσουμε τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό για τη διατροφή με τη σύγχρονη επιστήμη.

Το δοκιμαστικό τεστ Aristoleo® είναι το αποτέλεσμα μιας πολυετούς προσπάθειας από μια ομάδα επαγγελματιών στον τομέα των επιχειρήσεων, της υγείας και της έρευνας με έναν κοινό δεσμό: την αγάπη τους για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και την επιθυμία τους να συνδέσουν τη διαίσθηση της αρχαίας ελληνικής κουλτούρας με τη σύγχρονη επιστήμη.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της έρευνας για το ελαιόλαδο κατέστησαν την εφεύρεση του Δοκιμαστικού Τεστ Aristoleo® ένα πολύ σημαντικό εργαλείο. Μετά από χρόνια έρευνας αιχμής από τον Δρ. Μαγιάτη, η ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Αθηνών ανακάλυψε τη μέθοδο NMR (Nuclear Magnetic Resonance) για την ακριβή μέτρηση κάθε φαινολικής ένωσης. Τα ελληνικά ελαιόλαδα βρέθηκαν να περιέχουν μοναδικά φαινολικά προφίλ. Η ποσότητα των φαινολικών ενώσεων που βρέθηκαν στο ελαιόλαδο άρχισε να συνδέεται άμεσα με την τιμή πώλησης του ελαιολάδου. Όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα ελαιοκάνθης και ελαιασίνης, τόσο μεγαλύτερη είναι η τιμή. Το επόμενο βήμα ήταν να αναπτυχθεί μια χειροκίνητη μέθοδος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο χωράφι για να αναλυθεί η ποσότητα συγκεκριμένων φαινολικών ενώσεων στο ελαιόλαδο.

Αυτό οδήγησε στη δημιουργία του δοκιμαστικού τεστ Aristoleo® για τον προσδιορισμό των ελαιολάδων που περιέχουν την υψηλότερη ποσότητα προστατευτικών φαινολικών ενώσεων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

 

Η Ομάδα αποτελείται από τους: Marilyn Harding και Athan Gadanidis.

Marilyn Harding
Marilyn Harding
Η Marilyn Harding είναι η ιδρύτρια του Artemis Alliance inc., μιας Καναδικής εταιρείας που χρηματοδότησε την έρευνα που οδήγησε στην εφεύρεση του δοκιμαστικού τεστ Aristoleo ™. Η Artemis επιδιώκει στρατηγικές συμμαχίες σε ολιστικό τρόπο ζωής, με έμφαση στον Ελληνικό Πολιτισμό, τα Τρόφιμα, την Έρευνα και την Καινοτομία.
Περισσότερα για τη Marylin στο: http://www.artemisallianceinc.com/.
Athan Gadanidis
Athan Gadanidis
Ο Athan Gadanidis είναι ένας ανεξάρτητος ερευνητής και συγγραφέας στο θέμα του ελαιολάδου, της διατροφής, της πολιτικής και της οικονομίας. Ο Athan αποφάσισε να εστιάσει την προσοχή του στην προώθηση του Aristoleo ™ λόγω της τεράστιας αξίας του για να ανακαλύψει τα πιο υγιεινά ελαιόλαδα. Η προσωπική αποστολή του Athan είναι κάθε άτομο να έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει το γνήσιο ελαιόλαδο και να βιώσει τα οφέλη για την υγεία για τον εαυτό του.
Περισσότερα για τον Athan στο: http://bestoliveoil.ca/.