Αριστολεο Βραβεια 17 Μαρτίου 2017 “, Αναλυτικά και Γευστικά Αληθινά”

cropped-Fotolia_113353341_XS.jpg

Διαγωνισμός Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου Όπως Κανένας Άλλος

ΝΕΑ:  Aristoleo Βραβεία 2017! Η ανταπόκριση ήταν σχεδόν διπλάσια από τους συμμετέχοντες του περασμένου έτους. Συνολικά υποβλήθηκαν 48 υψηλά φαινολικά ελαιόλαδα και ελιές.

Έξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα από 17 ποικιλίες και μείγματα τιμήθηκαν για το υψηλά, περιεχόμενο σε φαινολικές ενώσεις από 5 χώρες: Ελλάδα, Κύπρος, ΗΠΑ, Ιταλία και την Κροατία

Υπήρχε μόνο ένα ελαιόλαδο που βρέθηκε να έχει ένα ελαφρό ελάττωμα και είχε αποκλειστεί. Η συγκέντρωση φαινολικών ήταν 252mg ανά kg. Αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά, ότι τα υψηλά φαινολικά ελαιόλαδα  γενικά βρέθηκαν να έχουν σημαντικά χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης ελαττωμάτων από τα ελαιόλαδα με χαμηλα επίπεδα σε φαινόλες.

Σε άλλους Διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου στην Νέα Υόρκη, το ποσοστό που βρέθηκε να έχουν ελαττώματα έφτασε μεχρι και 50%. Η αλήθεια για Eλαιόλαδο: «Τα οφέλη για την υγεία του ελαιολάδου είναι 99 τοις εκατό που σχετίζονται με την παρουσία των φαινολικών ενώσεων, όχι το ίδιο το ελαιολαδο», λέει ο Nasir Malik, από την Υπηρεσία Γεωργικής Έρευνας του Τμήματος των ΗΠΑ Γεωργίας.

Λάβαμε επίσης  μεγάλο αριθμό  από ελιές  που ελέγχθηκαν για το περιεχόμενο σε φαινολικές ενώσεις. Η ελληνικές ποικιλίες ελιάς είναι μια πλούσια πηγή για την υδροξυτυροσόλη και τυροσόλη. Όλες οι ελληνικές ελιές  που δοκιμάστηκαν περιέχουν πανω από 1 mg ανά γραμμάριο της συνδυασμένης συγκέντρωσης  υδροξυτυροσόλης  και τυροσόλης . Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η κατανάλωση 6 ελιών  πλοὐσιων σε φαινολικές ενώσεις την ημέρα μπορεί να σας παρέχει ένα υγειοπροστατευτικό διατροφικό σνακ ή σε συνοδεία με το γεύμα σας.

Σύμφωνα με τον Δρ Mercola: “Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η συχνότητα εμφάνισης της στεφανιαίας νόσου και των καρκίνων είναι χαμηλότερη στη λεκάνη της Μεσογείου, σε σύγκριση με άλλα μέρη του κόσμου, λόγω της δίαιτας … πλούσια σε ελιές και προϊόντα ελιάς

http:. // articles.mercola.com/sites/articles/archive/2016/03/21/health-benefits-olives.aspx

Υπάρχει πολλή αγάπη πίσω από το Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου “Γευστικά, Αναλυτικά και Αληθινά” Αριστόλεο Βραβεία.

%ce%b1%ce%b8%ce%b1%ce%bd-%ce%b3%ce%ba%ce%b1%ce%b4%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%b4%ce%b7%cf%82

Τα 2016 Βραβεία Αριστόλεο® “Ελληνικό Θαύμα” στην αρχαία Ολυμπία τίμησαν τα Ελληνικά Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα συνδυάζοντας γεύση εγκεκριμένη από Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου IOC και φαινολικό περιεχόμενο όπως μετρήθηκε από τη μέθοδο NMR.  http://hellenicmiracle.com/τα-αριστολεο-βραβεία-2016-αποτελεσματα/

Αυτή τη χρονιά τιμούμε τα πολλά διαφορετικά είδη ελαιοδέντρων που παράγουν υψηλά Φαινολικά Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα.

Επίσης αυτήν την χρονιά τιμούμε την πολυμορφία των ποικιλιών ελιάς που παράγουν επιτραπέζιες – βρώσιμες ελιές με υψηλή περιεκτικότητα σε φαινολικές ενώσεις

Η ελάχιστη παραγωγή Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου που απαιτείται για τη συμμετοχή είναι 30 κιλά.

Εδώ είναι που υπεισέρχονται τα Βραβεία Αριστόλεο® 2017 “Tasted, Tested and True” και κάνουν ένα άλμα πέρα από τα σύνορα και γίνονται Διεθνή.

Ο στόχος είναι η δημιουργία ενός παγκόσμιου χάρτη που θα εντοπίζει τις καλύτερες περιοχές και ποικιλίες που παράγουν τα υψηλότερα φαινολικά Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα. Η δημοσιότητα, που θα προκύψει, θα προωθήσει αυτά τα αξιοσημείωτα Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα .

Παρουσιάζουμε επίσης ένα νέο καινοτόμο εργαλείο μέτρησης για ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη, που αποκαλούμε το Αριστόμετρο™. Είναι ουσιαστικά ένα μικρού μεγέθους φασματογράφο ειδικά βαθμονομημένο ώστε να ανιχνεύει το χρώμα στο δοκιμαστικό σωλήνα Αριστόλεο και να προσδιορίζει τη συνδυασμένη ποσότητα ελαιοκανθάλης και ελαιασίνης με ακρίβεια.

Τα Αριστολεο Βραβεία 2017 αποτελέσματα θα ανακοινωθούν 17 Μαρτίου 2017, αλλά τα βραβεία θα απονεμηθούν επίσημα 6 Μαΐου 2017 στην Κύπρο.

Θα υπάρχουν τρία ΧΡΥΣΆ, ΑΣΗΜΈΝΙΑ και ΧΆΛΚΙΝΑ βραβεία εντός κάθε ποικιλιακή κατηγορία & 3 κατηγορίες βραβείων:

Aristoleo Awards 2017

Aristoleo Awards 2017  GOLD
High Phenolic EVOO

 

Τελευταία ημέρα πληρωμής και παραλαβής των δειγμάτων είναι Μάρτιος 10 2017

Ή απονομή βραβείων θα γίνει στα πλαίσια ενός συνεδρίου με θέμα τα υψηλά φαινολικά ελαιόλαδα στο Πανεπιστήμιο της Κύπρο 6 Μαΐου 2017

Aristoleo Awards 2017

Tasted Tested & True High Phenolic EVOO 2017 SILVER Tasted Tested & True

Aristoleo Awards 2017

High Phenolic EVOO 2017 BRONZE
Tasted Tested & True

 

  1. Οι συνδυασμένες συνολική ποσότητα ελαιοκανθάλης και ελαιασίνης επικυρωμένες live από τα αναλυτικά εργαλεία Αριστόλεο®/Αριστόμετρο* (πρέπει να περιέχουν τουλάχιστον 300 χιλιοστόγραμμα ανά κιλό)

2. Η ποσότητα ελαιοκανθάλης όπως μετρήθηκε από τη μέθοδο NMR

3. Η συνολική ποσότητα φαινολικών ενώσεων όπως μετρήθηκε από τη μέθοδο NMR (πρέπει να περιέχουν τουλάχιστον 500 χιλιοστόγραμμα ανά κιλό)

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΕΣ ΕΛΙΕΣ  (ΒΡΩΣΙΜΕΣ)

4. Η συνολική ποσοτητα φαινολικών ενώσεων όπως μετρήθηκε από τη μέθοδο NMR σε ελιές (επιτραπέζιες, βρώσιμες)

Το Aristometro™ αποτελεί ένα μέρος του Ευρωπαϊκού προγράμματος Aristoil Interreg MED. Έχει διάρκεια 3 χρόνια σε 5 χώρες της Μεσογείου για την έρευνα και την εκπαίδευση των ελαιοκαλλιεργητών για το πώς να παράγουν, να αποθηκεύουν, να αναλύουν και να εμφιαλώνουν τα υψηλά φαινολικά ελαιόλαδα. Αριστόμετρο είναι ένα νέο φασματόμετρο χειρός ειδικά βαθμονομημένο να μετρά την συνδυασμένη ποσότητα ελαιοκανθάλης και ελαιασίνης.

Τα Βραβεία Αριστόλεο 2017 προσφέρουν έναν επί ίσοις όροις ανταγωνισμό μεταξύ μεγάλου και μικρού, καθώς ο κύριος στόχος τους είναι να επιβραβεύσουν το εξαιρετικό και να επισημάνουν τις καλύτερες ποικιλίες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αντίθετα από πολλούς άλλους διαγωνισμούς, η ελάχιστη ποσότητα παραγωγής είναι 30 κιλά. Εκατοντάδες κιλά ή μερικούς τόνους μεροληπτεί εναντίον πολλών μικρότερων παραγωγών που έχουν περιορισμένες ποσότητες αλλά συχνά την υψηλότερη ποιότητα. Είναι σπάνια και ακριβά και αναζητούνται από εκείνους που εκτιμούν τον μόχθο της αγάπης που εισέρχεται στην παραγωγή αυτών των αξιοσημείωτων Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιολάδων που προάγουν την υγεία.

Η γευστική ανάλυση θα πραγματοποιείτε από την Κυπριακή εταιρία Food Allergen Laboratories με επικεφαλής τον έμπειρο δοκιμαστή στο λάδι της ελιάς Γιώργο Σειραγάκη

 www.foodallergenslab.com

Αυτά είναι τα Ελαιόλαδα που έθρεψαν τον πιο δημιουργικό, εφευρετικό και σωματικά υγιή αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό πριν 2,500 χρόνια.

Πιο πρόσφατα, το 2012, ο Δρ. Προκόπιος Μαγιάτης και η Δρα. Ελένη Μέλλιου και η ερευνητική τους ομάδα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακάλυψε την επιστήμη πίσω από τους αρχαίους ισχυρισμούς υγείας για το ελαιόλαδο πρώιμης συγκομιδής. Ο Διοσκουρίδης και ο Ιπποκράτης μεταξύ άλλων έγραψαν για τις θεραπευτικές ιδιότητες των ελαιολάδων και των τα οφέλη και τις χρήσεις τους στην καθημερινή ζωή.

Η δυνατότητα ταυτοποίησης και μέτρησης με ακρίβεια συγκεκριμένων φαινολών στο ελαιόλαδο με Πυρηνικό Μαγνητικό Συντονισμό (NMR) οδήγησε σε μερικούς συναρπαστικούς δείκτες και οι παραγωγοί ελαιολάδου δίνουν σημασία. Χιλιάδες ελαιολάδων από ολόκληρο τον κόσμο έχουν πλέον εξεταστεί. Τα ακόλουθα δεδομένα για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο έχουν επαληθευθεί επιστημονικά:

  1. Ελαιόλαδα πρώιμης συγκομιδής περιέχουν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα φαινολικών ενώσεων που προάγουν την υγεία,
  2. Όσο υψηλότερη συγκέντρωση σε φαινολικών ενώσεων τόσο περισσότερο διατηρείται το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο φρέσκο,
  3. Όσο υψηλότερη συγκέντρωση σε φαινολικών ενώσεων τόσο υψηλότερο το σημείο καπνού,
  4. Τα υψηλά φαινολικά Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα  στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούν να τοποθετούν έναν ισχυρισμό υγείας στην ετικέτα τους, όταν περιέχουν συγκέντρωση σε φαινολικών ενώσεων πάνω από 250mg ανά κιλό
  5. Η έρευνα για τα οφέλη της υγείας από τα υψηλά φαινολικά Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα  σε σχέση με καρδιαγγειακά προβλήματα, εγκεφαλικά, Αλτσχάιμερ, υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη, παχυσαρκία, δερματικές παθήσεις, χρόνιο πόνο και φλεγμονή συνεχίζεται..

Ανεξάρτητη ιατρική έρευνα συμβαδίζει και συνεχίζει να αποδεικνύει τα οφέλη για την υγεία από την καθημερινή κατανάλωση υψηλότερα επίπεδα φαινολικών ενώσεων εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδο, ειδικά ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη.

Ελάτε μαζί μας για έναν εορτασμό της ποικιλομορφίας του υψηλών φαινολικών εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου.

Ελάτε μαζί μας σε έναν εορτασμό της υγείας και της ζωτικότητας.

Βραβεία Αριστόλεο – Μάρτιος 2017 – “Γευστικά, Αναλυτικά και Αληθινά”

Aristoleo Ltd (Κύπρος)

Αναλυτικά και Γευστικά Αληθινά υψηλά φαινολικά Βραβεία θα δοθούν επίσης στα ελαιόλαδα τα οποία δεν πήραν μετάλλιο αλλά περιέχουν περισσότερο από 500 mg ανά kg συνολικών φαινολικών η περιέχουν περισσότερο από 250mg ανά kg ελαιοκανθάλης.

Aristoleo Awards 2017

Αριστολεο Βραβεια 2017 για ΑΡΙΣΤΟ Υψηλά Φαινολικό Ελαιόλαδο

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για την υποβολή αίτησης μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Άθαν στο aristoleoawards@gmail.com

Γευστική ανάλυση θα πραγματοποιηθεί από το Food Allergens Laboratory με επικεφαλής τον γνωστό γευσιγνώστη Γιώργο Σειραγάκη. Όλα τα δείγματα ελαιολάδου θα πρέπει πρώτα να κριθούν ότι δεν έχουν ελαττώματα. Η ανάλυση του ελαιολάδου και ελιές για την περιεκτικότητα φαινολών ενώσεων θα διεξαχθεί από τον Δρ. Προκόπιο Μαγιάτη και Δρα. Ελένη Μέλλιου. Διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τους όρους συμμετοχής, ή να μεταβάλει τις ημερομηνίες διεξαγωγής του διαγωνισμού.

 

 

cropped-Fotolia_113353341_XS.jpg