Categories: Aristoleo

by athan

Share

Categories: Aristoleo

by athan

Share

Eνημερωμένη έκδοση 08/08/2016

Είναι όντως το πιο θετικό προβάδισμα για το ελληνικό ελαιόλαδο ο ισχυρισμός υγείας 432/2012? Το μόνο προβάδισμα που μας έφερε ο ισχυρισμός υγείας ήταν ότι δημιούργησε την συζήτηση και άνοιξε την πόρτα ώστε να αναγνωριστεί το ελαιόλαδο με υψηλές φαινόλες σαν ανώτερο. Κατά ουσία και όπως το γνώριζαν οι αρχαίοι, το αγουρέλαιο πλούσιο σε φαινόλες είναι σαν φάρμακο. Ας μην μπλεκόμαστε με της φαρμακευτικές εταιρίες και της δίκες τους λέξεις και ερμηνείες για το τι σημαίνει φάρμακο. Έχουν πάρει την πραγματική έννοια του φαρμάκου και την έχουν κάνει δικιά τους… «Φάρμακο σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακο σας.» Ιπποκράτης

Άκουσα το πιο γελοίο επιχείρημα από ένα άτομο πριν μερικές εβδομάδες στην Καλαμάτα. «Προσέχετε μην σπρώχνεται πολύ το θέμα με τον ισχυρισμό υγείας για το ελαιόλαδο λέει διότι μπορεί να ξεσηκωθούν οι φαρμακευτικές εταιρείες και μετά τι θα κάνουμε?»

Αυτό το άτομο το καταλαβαίνω διότι έχει συμφέροντα να υποστηρίζει της φαρμακευτικές που το ταΐζουν. Εδώ έχει γίνει μια επανάσταση και κανένας στην ΔΣΕ, ΕΦΕΤ, Υπουργείο κλπ. δεν το έχουν πάρει χαμπάρι η προσπαθούν να το σταματήσουν.

Το καλύτερο παράδειγμα της επανάστασης αυτής είναι η Ελληνική καινοτομία που έχει την ρίζα στην ανακάλυψη την μέθοδο μετρήσεις φαινολών με το ΝΜΡ από τον Δρ. Μαγιατη και την ομάδα ερευνητών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Ο Δρ. Μαγιάτης μαζί με την Δρ. Ελένη Μέλλιου εφεύραν και το Αριστολεο Κιτ Δοκιμής το εργαστήριο σε φιαλίδιο που μετράει το σύνολο της ελαιοκανθάλης και ελαιασίνης στο ελαιόλαδο χωρίς την ανάγκη εργαστηρίου. Αυτές οι δυο καινοτομίες έχουν αποδείξει ότι οι ελληνικές ποικιλίες είναι πραγματικά οι καλύτερες του κόσμου.

Παρόλο αυτά απορρίπτουν πάνω το 49% στον διαγωνισμό της Νέας Υόρκης τα ελαιόλαδα  σαν ελαττωματικά. Είναι ένα μεγάλο ψέμα  να υποστηρίζουν την θέση ότι κάτι δεν πάει καλά με τα ελληνικά ελαιόλαδα.

Ευτυχώς που έχουμε ακόμη ελαιοπαραγωγοί οι οποίοι συνεχίζουν να αγωνίζονται και να κατακτάν της διεθνές αγορές.

Πουλιέται σήμερα ένα 5λίτρο από ελαιόλαδο με υψηλές φαινόλες πάνω από 2 γραμμάρια το κιλό για €150,00. Δηλαδή χύμα σχεδόν €30,00 το κιλό. Πιο ακριβό και από το καλύτερο της Τοσκάνης!

Μερικά 5 λίτρα δεν θα αλλάξουν δραματικά την οικονομική κατάσταση που επικρατεί για τους ελαιοπαραγωγούς. Αλλά δείχνει τον δρόμο για μια άλλη τακτική μια άλλη προσέγγιση ποιότητας πέρα από την αρωματική γευσιγνωσία. Με πιστοποιημένα επιστημονικά κριτήρια που αποδεικνύουν της ιδιαίτερες υγεία προστατευτικές ιδιότητες του Ελληνικού ελαιολάδου. 

Να σας δώσω άλλο ένα λαμπρό παράδειγμα από την Κέρκυρα όπου η ποικιλία  της λιανολιάς έχει αποδειχτεί σαν μια από της καλύτερες ποικιλίες του κόσμου λόγο της υψηλές υγεία προστατευτικές ιδιότητες του ελαιολάδου που περιέχει. Σας ρωτάω – που βρισκόταν το Κερκυραϊκό ελαιόλαδο πριν 4 χρόνια? Είχατε την τύχη να το δοκιμάσετε τότε? Ποια είναι η αιτία για αυτό? Ούτε το Υπουργείο έκανε τίποτα ούτε ο ΕΦΕΤ ούτε το ΔΣΕ ούτε και οι ντόπιοι η πολιτικοί μόνο καθυστερήσεις και επιτροπές ξέρουν να στήνουν για να καθυστερήσουν την μεγάλη άνοδο του Ελληνικού ελαιόλαδο.

High Phenolic Olive oil from Corfu

Aυτό είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα από την ανωτερότητα του ελληνικού ελαιόλαδου. Υπάρχουν πολλές τέτοιες ιστορίες γεννημένες την τελευταία τετραετία… την πασίγνωστη Κορωνέικη, την Τσουνάτη, την Θρούμπα, την Λαδολιά, της Ντόπιες, της Αγριελιές, την Χαλκιδική, Μάκρης…  και τοσες πολλές άλλες.

Drop of Life Limited Reserve

Drop of Life Limited Reserve

Drop of Life  http://www.thegreekoliveestate.com/?lang=el 

Ο πλούτος είναι μπροστά στα μάτια μας… το ελαιόλαδο πλούσιο σε φαινόλες, είναι ένα τέλειο διατροφικό, θρεπτικό, και υγεία προστατευτικό προϊόν, τελεία και παύλα. Δηλαδή έχουμε πάει πολύ μπροστά από όλους αλλά δεν μας φαίνεται ακόμη… η αναγνώριση έρχεται τρέχοντας.

Σας ευχαριστώ

Θανάσης Γκαδανίδης

6947287828

 

Ένας διαφορετικός διαγωνισμός  ελαιολάδου: http://hellenicmiracle.com/τα-αριστολεο-βραβεία-2016-αποτελεσματα/

Ιδού η απόδειξη όσον αφορά τον ΕΦΕΤ και τον ισχυρισμό υγείας

Οι επιστήμονες λένε ΝΑΙ να μετρήσετε την ελαιοκανθάλη  https://vimeo.com/130866153

Ο ΕΦΕΤ λέει ΟΧΙ να μην την μετρήσουμε https://vimeo.com/130544106

Μερικοί δεν θέλουν ισχυρισμό υγείας στο ελαιόλαδο.

https://www.kalamatajournal.gr/oikonomia/agrotika/item/10256-epistimoniki-kontra-stin-kalamata-gia-to-an-to-elaiolado-einai-farmako-i-aplo-trofimo

Αριστόλεο Κιτ Δοκιμής στην Ζακυνθο  http://imerazante.gr/2016/04/12/119337

Ιδού η απόδειξη ότι το ελληνικό ελαιόλαδο είναι καλό για την υγεία 

http://www.kathimerini.gr/837373/article/epikairothta/ellada/to-ellhniko-ladi-pio-kalo-gia-thn-ygeia 

DISCLAIMER: Οι πληροφορίες και οι απόψεις που αναφέρονται στο παρόν άρθρο είναι αυτές του συγγραφέα και δεν απηχούν κατ ‘ανάγκη την επίσημη γνώμη της Aristoleo Ltd ή Artemis Allianceα Inc.. Ούτε Aristoleo Ltd ή Artemis Allianceα Inc. ή οποιοδήποτε πρόσωπο που ενεργεί για λογαριασμό τους, μπορεί να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τη χρήση που μπορεί να γίνει των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.

The information and views set out in this article are those of the author and do not necessarily reflect the official opinion of the Aristoleo Ltd or Artemis Alliance Inc. . Neither Aristoleo Ltd or Artemis Alliance Inc. any person acting on their behalf may be held responsible for the use which may be made of the information contained therein.

STAY IN THE LOOP

Subscribe to our free newsletter.

Don’t have an account yet? Get started with a 12-day free trial

Leave A Comment

Related Posts

  • EU 432-2012 NMR η HPLC απο τον δρ Προκόπιο Μαγιάτη Η βασική διαφορά ανάμεσα στις δύο μεθόδους NMR η HPLC για την ανάλυση φαινολών για τον ισχυρισμό υγείας EU 432-2012 είναι: H μέθοδος NMR μετράει απευθείας τα σήματα που αναλογούν σε αριθμό ατόμων και μορίων σε ορισμένη ποσότητα δείγματος Η  HPLC μετράει τα σήματα που […]

  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ» Το Παγκόσμιο Κέντρο Ελιάς για την Υγεία (World Olive Center for Health), και η εταιρεία E–LA–WON ανακοινώνουν τη δημοσίευση της πρώτης μελέτης Ελλήνων και Ισπανών ερευνητών σχετικά με την ευεργετική επίδραση των φαινολικών συστατικών του ελαιολάδου στο ζωικό πειραματικό μοντέλο της σκλήρυνσης κατά πλάκας […]

  • Γιατι να μετραμε φαινολες στο ελαιολαδο? Ο ισχυρισμός υγείας ΕΕ 432/2012 για πρώτη φορά ξεχώρισε με επιστημονικό τρόπο τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα σε δυο κατηγορίες – αυτά που μπορούν να βάλουν τον ισχυρισμό υγείας στην ετικέτα και αυτά που δεν μπορούν. Το μεγάλο πλεονέκτημα για τα ελληνικά ελαιόλαδα είναι ότι είναι πλούσια σε φαινόλες και […]