Δοκιμαστικό Τεστ Aristoleo® – Προς Πώληση

Aristoleo

“Εργαστήριο σε Φιαλίδιο”

Το Δοκιμαστικό Τεστ Aristoleo® είναι μια εφεύρεση για τη μέτρηση της ποσότητας ελαιοκανθάλης και ελαιασίνης στο ελαιόλαδο γρήγορα και οικονομικά. Βασίζεται στην εξελιγμένη μέθοδο NMR (Nuclear Magnetic Resonance), η οποία ελέγχει και μετρά τα ελαιόλαδα για το πλήρες φαινολικό τους προφίλ – πάνω από 9 μεγάλες φαινολικές ενώσεις.

Το τεστ δοκιμής Aristoleo® δημιουργήθηκε από τους Δρ. Μέλλιου και τον Δρ. Μαγιάτη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στο δοκιμαστικό τεστ Aristoleo® έχει απονεμηθεί το πρώτο βραβείο καινοτομίας στο ετήσιο βραβείο Eurobank Greece Innovates για το 2015. Ο Δρ Μαγιάτης και η ομάδα του στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών συνεχίζουν την καινοτομία στο Aristoleo® .

Τα βραβεία για τον ετήσιο διαγωνισμό “Innovates Greece” ήταν τα εξής:

Στην κατηγορία των Βραβείων Εφαρμοσμένης Έρευνας:

Α ‘Βραβείο στον κ. Προκόπιο Μαγιάτη από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Φαρμακευτικής για το ARISTOLEO: Νέο τεστ μέτρησης των προστατευτικών ιδιοτήτων του ελαιολάδου.

 

Aristoleo® Τεστ Κιτ εκπαιδευτικό Βίντεο Ελληνικά

Επαγγελματική Χρήση Μόνο
Το Δοκιμαστικό Τεστ Aristoleo® προορίζεται αποκλειστικά για επαγγελματική χρήση και μπορεί να αγοραστεί από εταιρείες που εμπλέκονται στην επιχείρηση ελαιολάδου. ΔΕΝ είναι διαθέσιμο για λιανική πώληση ή χρήση. Οι οδηγίες πρέπει να ακολουθούνται προσεκτικά για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Εισαγωγή και αποδοχή των Όρων και Προϋποθέσεων Πώλησης

https://aristoleo.com/el/όροι-πώλησης/

Πρέπει να τηρούνται όλες οι προφυλάξεις ασφαλείας όπως περιγράφεται στο φύλλο MSDS που παρέχεται με τη χρήση του δοκιμαστικού τεστ Aristoleo®. Οι τοπικές προδιαγραφές πρέπει να τηρούνται για την ασφαλή διάθεσή τους.

Πώς λειτουργεί;
Το Δοκιμαστικό Τεστ Aristoleo® αποτελείται από ένα φιαλίδιο των 12 ml, το οποίο χρησιμοποιείται για να αναμίξει 3 αντιδραστήρια και το δείγμα ελαιολάδου. Το υγρό διαχωρίζεται από το ελαιόλαδο και αλλάζει χρώμα. Διαρκεί κανονικά 45 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου (25 βαθμοί Κελσίου) για να φτάσει στο τελικό αποτέλεσμα. Περιλαμβάνονται οδηγίες για την επιτάχυνση της διαδικασίας.

Εδώ είναι ένα δείγμα της περιοχής χρωμάτων:

Παράδειγμα του Δοκιμαστικού Τεστ Aristoleo: Ανοιχτό κίτρινο = 50mg ανά kg – Σκούρο Πράσινο = 1000mg ανά kg:
EVOO test

Το χρώμα προσδιορίζει την ποσότητα ελαιοκανθάλης και ελαιασίνης που περιέχεται στο δείγμα ελαιολάδου. Μια ανάγνωση μπορεί να ληφθεί σε μόλις 20 λεπτά από την αρχή μέχρι το τέλος. Μπορεί να εκτιμηθεί με γυμνό μάτι σε σύγκριση με ένα χρωματικό διάγραμμα.

Γιατί μετράμε την ελαιοκανθάλη και την ελαιασίνη στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο;

Η απλή απάντηση είναι για να πάρετε μια καλύτερη τιμή για το ελαιόλαδο σας.

Κατά την τελευταία πενταετία η έρευνα για τα οφέλη στην υγεία από το ελαιόλαδο έχει αυξηθεί και τα ευρήματα δείχνουν την ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη ως ισχυρά προληπτικά και υγεία προστατευτικά συστατικά το οποία η επιστημονική έρευνα υποδεικνύει για τα πιθανά προληπτικά ή και πιθανώς ανακούφιση μερικών αρνητικών συμπτωμάτων απο χημειοθεραπεια – η έρευνα συνεχίζετε… καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου, νευροεκφυλιστικών ασθενειών όπως η νόσος του Alzheimer και του Πάρκινσον και αυτοάνοσων ασθενειών όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και ο διαβήτης τύπου II.

Η ελαιοκανθάλη είναι ένα φυσικό συντηρητικό και ισχυρό αντιφλεγμονώδες συστατικό. Οι καταναλωτές που έχουν επίγνωση της υγείας αναγνωρίζουν την αξία του φαινολικού ελαιολάδου περισσότερο την ελαιοκανθάλη από οποιαδήποτε άλλη φαινολική ένωση στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Η ελαιασίνη είναι η πιο ισχυρή αντιοξειδωτική φαινολική ένωση στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Η ΕΕ δημιούργησε μια νέα κατηγορία έξτρα παρθένου ελαιόλαδου, αποδεχόμενη τον κανονισμό 432/2012 για την επισήμανση των ισχυρισμών υγείας για τις πολυφαινόλες ελαιολάδου.

Εδώ είναι το PDF ( https://aristoleo.com/wp-content/uploads/2017/06/432-2012-english-EU-regulation.pdf ) με την πλήρη περιγραφή του κανονισμού της ΕΕ 432/2012 για την υγεία –Τίτλος Σελίδας 22: “πολυφαινόλες ελαιόλαδου”.

Τα υψηλά σε φαινόλες ελαιόλαδα, ιδιαίτερα αυτά που είναι πλούσια σε ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη, αναγνωρίζονται από τους καταναλωτές που ενδιαφέρονται για την υγεία και αναζητούν φυσικά τρόφιμα για να διατηρούν την υγεία και τη ζωτικότητά τους.

Οι σημερινοί καταναλωτές είναι πιο μορφωμένοι από ποτέ, κυρίως επειδή έχουν πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες από ποτέ – και αυτό θα συνεχιστεί. Έτσι, όταν έρχεται η ώρα να ψωνίσουν, οι καταναλωτές χρησιμοποιούν αυτήν τη γνώση ώστε να χρησιμοποιήσουν και να κάνουν τις επιλογές τους προσεκτικά και για συγκεκριμένους σκοπούς. Είναι επίσης πρόθυμοι να πληρώσουν για προϊόντα που ανταποκρίνονται στις συγκεκριμένες ανάγκες τους και για πολλούς οι ανάγκες αυτές περιστρέφονται γύρω από το να γνωρίζουν ακριβώς τι είναι μέσα στο εσωτερικό και όχι στα στοιχεία που αγοράζουν.
Neilsen Global Health and Wellness Report 2017

Για τους παραγωγούς ελαιολάδου, αυτό σημαίνει ότι όταν προσφέρουν ένα ανώτερο υψηλό σε φαινόλες ελαιόλαδο που υποστηρίζεται από πρακτικές ευσυνείδητης καλλιέργειας, διαφανή σήμανση των συστατικών και οφέλη για την υγεία, το προϊόν τους θα φέρει υψηλότερη τιμή. Είτε ο παραγωγός εμφιαλώνει είτε πωλεί χύμα, έχει τη διαπραγματευτική δύναμη απόδειξης ποιότητας και αξίας.

Το Δοκιμαστικό Τεστ Aristoleo® είναι ένας γρήγορος και φθηνός τρόπος να ταξινομηθούν τα έλαια για υψηλή ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη κατά το χρόνο της επεξεργασίας. Τα έλαια με υψηλή περιεκτικότητα σε ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη μπορούν στη συνέχεια να υποβληθούν σε δοκιμή με NMR για πλήρες φαινολικό προφίλ.

Ο αριθμός των βραβείων, συμπεριλαμβανομένων των βραβείων Aristoleo®, αυξάνεται, γεγονός που θέτει τα κριτήρια που έχουν κερδίσει το φαινολικό περιεχόμενο σε αναγνώριση του ισχυρισμού υγείας της ΕΕ.

Πολλοί παραγωγοί χρησιμοποιούν επίσης το δοκιμαστικό τεστ Aristoleo® για να αποδείξουν στους πιθανούς πελάτες την ποιότητα του ελαιολάδου τους.

Κόστος;

€125 + ΦΠΑ για 10 αναλύσεις 

€75 +ΦΠΑ για 5 αναλύσεις 

Στείλετε ενα μήνυμα αν ενδιαφέρεστε να το προμηθευτείτε το Αριστόλεο Κιτ Δοκιμής στον Αθαν: aristoleo.com@gmail.com

Ο ανταγωνισμός

Η Υψηλής Τεχνικής Υγρή Χρωματογραφία HPLC χρειάζεται μερικές μέρες για να λάβει αποτελέσματα και η ικανότητά της να μετρά συγκεκριμένες φαινολικές ενώσεις όπως η ελαιοκανθάλη  και η ελαιασίνη είναι εξαιρετικά ύποπτη. ΔΕΙΤΕ: http://bestoliveoil.ca/nmr-vs-hplc/

Ο NMR Πυρηνικός Μαγνητικός Συντονισμός διαρκεί μόνο μερικά λεπτά για να πάρει ένα ακριβές αποτέλεσμα. Δυστυχώς αυτή η μέθοδος είναι διαθέσιμη μόνο στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας αυτή τη στιγμή και το κόστος είναι 100 ευρώ ανά δοκιμαστικό δείγμα. ΔΕΙΤΕ: http://www.oliveoiltimes.com/olive-oil-basics/new-tool-evaluates-olive-oil-healthfulness/30480

Παρακαλώ, στείλτε όλες τις ερωτήσεις σας στον Άθαν Γκαδανίδη, στο Aristoleo.com@gmail.com

(30) 694-728-7828 Ελλάδα,
357-976-45011 Κύπρος

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον,
Η ομάδα του Aristoleo®

Aristoleo.com aνήκει και λειτουργεί από την Artemis Alliance Inc. Πνευματικά δικαιώματα© Aristoleo® Kit δίπλωμα ευρεσιτεχνίας GR 1008569. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται. Η μη εξουσιοδοτημένη αντιγραφή ή αναπαραγωγή οποιουδήποτε περιεχομένου αυτού του ιστότοπου απαγορεύεται αυστηρά.