Διαγωνισμός για  Ελληνικά Ελαιόλαδα με Υψηλές Φαινόλες και Εξαιρετικά Ελαιοτριβεία

Ο σκοπός του διαγωνισμού είναι η αναγνώριση και δημοσίευση διεθνούς την πραγματική αξία του ελληνικού ελαιόλαδου σαν το ποιο υγεία προστατευτικό ελαιόλαδο του κόσμου. http://masternews.gr/αμερικανική-μελέτη-αναδεικνύει-το-ελ/

 Το Ελληνικό ελαιόλαδο έχει τεράστιες προοπτικές στο ποιο σπουδαίο και κερδοφόρο κομμάτι της παγκόσμιας αγοράς.

Ελαιόλαδα με ισχυρές υγειά προστατευτικές ιδιότητες αγοράζονται με υψηλότερες τιμές. Υπάρχει ελπίδα υπάρχει η θέληση από αυτούς τους λίγους που το κατάλαβαν και κατακτούν της παγκόσμιες αγορές με το ελληνικό ελαιόλαδο με υγεία προστατευτικές ιδιότητες.  http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=_azfm_o%2Fg_ac_sg%3D

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για της εξελίξεις όσον αφορά τα Ελληνικά ελαιόλαδα με υψηλές φαινόλες. Η ανάπτυξη τις αγοράς συνεχίζει να ανεβαίνει. Η ανάπτυξη γίνετε δίχως καμία υποστήριξη από τον ΕΦΕΤ (εφαρμογή  της  νομοθεσίας 432/2012 της ΕΕ) για τον ισχυρισμό υγείας στην ετικέτα. Τα νέα για τής υγεία προστατευτικές ιδιότητες τον φαινολικών ενώσεων στο ελαιόλαδο συγκλονίζουν τους καταναλωτές παγκοσμίως και αρχίζουν να ψάχνουν να τα εντοπίσουν. Το κύριο πράγμα που αναζητούν είναι ελαιόλαδα με υψηλές φαινόλες και συγκεκριμένα την ελαιοκανθάλη. http://www.huffingtonpost.gr/marilyn-harding/-_1495_b_8122708.html

Aristoleo™ Test Vial

Laboratory in a vial measuring the combined oleocanthal and oleacein in EVOO (extra virgin olive oil)

Έχει ήδη διαπιστωθεί ότι το Αριστολεο™ κιτ δοκιμής σε συνδυασμό με το NMR (Πυρηνικό  Μαγνητικό Συντονισμό) είναι ισχυρά εργαλεία για να αναδείξουμε το εθνικό μας προϊόν στα ύψη που του αξίζει στης διεθνές αγορές. Και τα δυο αυτά τα εργαλεία ανάλυσης έχουν ανακαλυφθεί από τον Δρ. Προκόπη Μαγιάτη, την Δρ. Ελένη Μέλλιου και τους συνεργάτες τους στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Δυστυχώς υπάρχουν Έλληνες επιστήμονες που υποστηρίζουν παλιές και ξεπερασμένες μεθόδους μετρήσεις των φαινολικών ενώσεων. http://www.tharrosnews.gr/news/content/περίεργα-παιχνίδια-με-το-μεσσηνιακό-ελαιόλαδο

Αρνούνται να υποστηρίξουν το ΝΜR το οποίο είναι μια καθαρά ελληνική καινοτομία η οποία έχει βοηθήσει εκατοντάδες αγρότες να πετύχουν υψηλότερες τιμές για το ελαιόλαδό τους με υψηλές φαινόλες.

Γιατί να μην χρησιμοποιούμε την μέθοδο  Folin και το HPLC για να μετρήσουν της φαινόλες?

Αυτές οι μέθοδοι έχουν απορριφθεί ως ανεπαρκές από το ΔΣΕ (Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιόλαδου) διότι δεν μπορούν να μετρήσουν της φαινόλες με ακρίβεια για την εφαρμογή τον ισχυρισμών υγείας.

http://www.oliveoiltimes.com/opinion/ioc-seeks-new-method-measure-evoo-phenolics/40858

Το Ελληνικό ελαιόλαδο βρίσκετε μπροστά σε μια Νέα εποχή. Η αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν το ελαιόλαδο  φάρμακο. Μετά από 2,500 χρόνια η σύγχρονοι επιστήμη έχει επιβεβαίωση την σοφία τον αρχαίων Ελλήνων.

Το ΔΣΕ έχει δεχτεί να εξετάσει την μέθοδο του NMR για την μέτρηση φαινολών. Οι άλλες χώρες που τα ελαιόλαδα τους δεν έχουν τις ίδιες υγεία προστατευτικές ιδιότητες όπως τα ελληνικά ελαιόλαδα, έχουν την δύναμη να το καθυστερήσουν και να μην μετράνε την ελαιοκανθάλη και τις άλλες φαινόλες μία, μία αλλά ολοκληρωτικά στο σύνολο τους για να μπορούν να ανταγωνιστούν.

Aristoleo™ Test Kit

NMR sumbitted for approval and Aristoleo™ Test Kit demonstrated at the IOC in Madrid Dr. Eleni Melliou, Dr. Prokopios Magiatis, Dr. Fernández Albadalejo, Dr. Jose Amérigo, Dir. Livia Oliva, in front of the International Olive Oil Council building in Madrid

Δηλαδή θέλουν να μετράμε της υγεία προστατευτικές ικανότητες του ελαιόλαδού μας σαν να προήλθαν από τα απόβλητα?

Όταν μετράνε της ολικές φαινόλες συνολικά με μέθοδο Folin η HPLC της μετράνε στην απλή τους μορφή σαν υδροξυτυροσόλη και τυροσόλη. Το πρόβλημα με την μέθοδο αυτή είναι ότι πολλή σπάνια υπάρχουν σημαντικές ποσότητες υδροξυτυροσόλη και τυροσόλη στο ελαιόλαδο. Υπάρχουν μόνο στα απόβλητα νερά τον ελαιοτριβείων. http://www.polyhealth.gr/el/προϊόντα

Μερικοί επιστήμονες και αναλυτικά εργαστήρια αντί να υποστηρίξουν την μέθοδο του NMR που είναι μια καθαρά Ελληνική καινοτομία για την μέτρηση τον φαινολών με ακρίβεια, συνεχίζουν να υποστηρίζουν τα συμφέροντα των ανταγωνιστών μας των Ιταλών που συνεχίζουν να νοθεύουν το ελαιόλαδο όπως διαδίδετε καθημερινά από τα διεθνούς ΜΜΕ. http://www.eleftheriaonline.gr/local/oikonomia/agrotika/item/86295-cbs-news-i-italiki-mafia-notheyei-elaiolado

Οι καταναλωτές χάνουν την εμπιστοσύνη τους στο θέμα της γνησιότητας του ελαιόλαδού.

Kαι επομένως υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία για τα Ελληνικά ελαιόλαδα με υψηλές υγεία προστατευτικές ιδιότητες να πάνε μπροστά. 

Το UC Davis στην Καλιφόρνια, το Harvard στην Βοστόνη, και πολλά άλλα πανεπιστήμια έχουν αναγνωρίσει το NMR και το χρησιμοποιούν.

Nuclear Magnetic Resonance NMR

Nuclear Magnetic Resonance NMR

Οι  ξένοι επιστήμονες έχουν αναγνωρίσει την μέθοδο του NMR, σαν αξιόπιστο επιστημονικό εργαλείο για την ακριβή μέτρηση των φαινολικών ενώσεων. Αλλά υπάρχουν επιστήμονες στην Ελλάδα που συνεχίζουν να το υποτιμούν. Χωρίς να χρησιμοποιούν κανένα επιστημονικό στοιχείο. Απλώς πετάνε λάσπη. Αντί να υποστηρίζουν την εργασία του Μαγιάτη τον κατηγορούν. Εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε ένα καυτό θέμα που αφορά όλους τους ελαιοπαραγωγούς. Εδώ γίνετε η μάχη για το μέλλον του Ελληνικού ελαιόλαδου.  http://www.apela.gr/article/107948/anadeixi-tis-antagonistikotitas-tou-ellinikou-elaioladou-meso-tis-anagrafis-tou-ishurismou-ugeias-stis-etiketes-tou

 Εναλλακτική λύση είναι η διαγωνισμοί γευσιγνωσίας?

Δυστυχώς δεν μπορεί το Ελληνικό ελαιόλαδο να ανταγωνιστή σε διεθνούς διαγωνισμούς γευσιγνωσίας.

Στον διαγωνισμό της Νέας Υόρκης τον περασμένο χρόνο τα Ελληνικά ελαιόλαδα παρά το γεγονός που είχαν την μεγαλύτερη συμμέτοχη από όλα τα κράτη, έλαβαν τα λιγότερα βραβεία!

Θα ήταν απίστευτο να πιστέψει κανείς ότι τα Ελληνικά ελαιόλαδα δεν πέφτουν θύματα σε αυτούς τους κερδοσκοπικούς διαγωνισμούς.

Οι Ιταλοί, Ισπανοί, Πορτογάλοι, και ακόμα η Αμερικάνοι κυριαρχούν σε αυτούς τους διαγωνισμούς. Χρειαζόμαστε μεγάλες επενδύσεις και ένα μεγάλο αριθμό Ελλήνων γευσιγνωστών να πάρουν μέρος  σε αυτούς τους διαγωνισμούς ώστε να  βραβευτούνε τα Ελληνικά ελαιόλαδα με την συχνότητα τον Ισπανών και τον Ιταλών. Επομένως υπάρχει και το μεγάλο κόστος για την τυποποίηση και την προώθηση διεθνώς.

Αυτοί η διαγωνισμοί και τα όμορφα μπουκάλια είναι για τους λίγους και τους καλά χρηματοδοτημένους.

Ο πιο εύκολος δρόμος για να κατακτήσουν της ξένες αγορές η πλειοψηφία τον ελαιοπαραγωγών και ελαιοτριβεία δεν είναι ούτε τα όμορφα μπουκάλια ούτε η διαγωνισμοί γεύσεις, είναι η υγεία προστατευτικές ιδιότητες του Ελληνικού ελαιόλαδου. Φέτος έχουν πουληθεί ελαιόλαδα χύμα που είχαν συνολικά πάνω από μισό  γραμμάρια από φαινόλες μετρημένες με την μέθοδο του ΝΜR από €6 -€25 το κιλό. Αυτές οι τιμές δείχνουν τον δρόμο για μια άλλη στρατηγική με επιστημονικά κριτήρια σε συνδυασμό με τους επίσημους όρους γευσιγνωσίας του ΔΣΕ να αναδείξουμε τα Ελληνικά ελαιόλαδα. Η εκπαίδευση γευσιγνωσίας να γίνετε από μη κερδοφόρους φορείς μέσα στα πανεπιστήμια όπως πραγματοποιείτε στο Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιόλαδου Καλαμάτας: http://www.tasting.teikal.gr/index.php/services

 Να γίνει το Ελληνικό ελαιόλαδο το κύριο υγεία προστατευτικό προϊόν του κόσμου

Εδώ μπορούμε να ξεχωρίσουμε. Αυτό έχει μεγαλύτερη απήχηση και περνάει  πιο εύκολα και με λιγότερο κόστος.

High Phenolic Olive Oil

High Phenolic Olive Oil

Αυτό το ατού τον Ελληνικών ελαιόλαδων με υψηλές φαινόλες και υγειά προστατευτικές ιδιότητες είναι το κύριο κίνητρο του σύγχρονου καταναλωτή που ενδιαφέρετε για την υγεία του, και όχι τα βραβεία γεύσεις σε στημένους διαγωνισμούς.

Χρειαζόμαστε μια κοινή δράση για να γνωστοποιηθεί παγκοσμίως ώστε να ανεβάσουμε την ζήτηση και να γίνει το Ελληνικό ελαιόλαδο το κύριο υγεία προστατευτικό προϊόν του κόσμου.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαμε και να το πουλάμε το ελαιόλαδο χύμα σε πιο υψηλές τιμές.

Πρέπει όλοι σας να ρωτήσετε τον ΕΦΕΤ γιατί δεν αφήνουν την μέτρηση της ελαιοκανθάλης για την εφαρμογή του ισχυρισμού υγείας?

Ο δρόμος μπορούσε να είναι πολύ πιο εύκολος από ότι είναι αυτήν την στιγμή. Το καταστατικό με το οποίο υπάγετε ο ΕΦΕΤ (μέλος της ΕΕ) τους δίνει πλήρη εξουσιοδότησή σαν ανεξάρτητο μέλος να αποφασίσει για το πως και κάτω από ποιους όρους θα εφαρμόσει μια νομοθεσία. Γιατί δεν παίρνει μια απόφαση θετική για τον Έλληνα ελαιοπαραγωγό? Γιατί υποτιμά τα Ελληνικά ελαιόλαδα που είναι πλούσια σε ελαιοκανθάλη?

Όλοι οι κορυφαίοι  Έλληνες ερευνητές στον τομέα (Μαγιάτης, Βόσκου, Τσιμιδού και Σκαλτσούνης) του ελαιόλαδού έχουν συστήσει στον ΕΦΕΤ να δεχτεί την επιστημονική άποψη τους ότι πρέπει να μετράμε την ελαιοκανθάλη.

Δεν υπάρχει αμφισβήτηση  για αυτό το θέμα. Η Δρ. Τσιμιδού παρά το ότι υποστηρίζει άλλη μέθοδο μέτρησης φαινολών ζητάει εκ μέρους όλων να γίνει δεχτεί η μέτρηση ελαιοκανθάλης.   https://vimeo.com/130866153

Oleocanthal should be measured for EU 432/2012 from Athan Gadanidis on Vimeo.

Εδώ μπορείτε να τα ακούσετε από τον εκπρόσωπο του ΕΦΕΤ Δρ. Κων/νος Μπαρμπέρης να απαντά στο ερώτημα γιατί το ΕΦΕΤ αρνείται να δεχτεί την επιστημονική γνώμη τους. Το ΕΦΕΤ είναι υποχρεωμένο με βάσει της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας να χρησιμοποιεί μόνο επιστημονικά κριτήρια για ισχυρισμούς υγείας. Εδώ αρνείται να το κάνει και βασίζετε στην φιλολογία… Απίστευτο! Αν δεν το είχα τραβήξει βίντεο ποιος θα με πίστευε! 

 https://vimeo.com/130544106 

EFET (The Food Safety Agency of Greece admits they do not make decisions based on scientific evidence from Athan Gadanidis on Vimeo.

Έχουμε αρχίσει προετοιμασίες για να οργανώσουμε ένα Ελληνικό διαγωνισμό ελαιόλαδου με υψηλές φαινόλες και να τα αναδείξουμε, να τα βραβεύσουμε ώστε να τα γνωστοποιήσουμε στην παγκόσμια γνώμη. θα βραβεύσουμε και τα εξαιρετικά ελαιοτριβεία τα οποία παράγουν αυτά τα πολύτιμα ελαιόλαδα με υγεία προστατευτικές ιδιότητες και θα τα προβάλουμε διεθνώς.

Μόλις έχουμε και άλλες πληροφορίες θα το ανακοινώσουμε.

Καλές δουλειές και καλή συνέχεια

Θανάσης Γκαδανίδης 6947287828

Αν θέλετε να μάθετε για το Αριστολεο™ Κιτ Δοκιμής μπορείτε αν επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.aristoleo.com

Αν θέλετε να κάνετε μια πλήρη ανάλυση στο ελαιόλαδό σας, κατεβάστε εδώ την αίτηση γευσιγνωστικής ανάλυσης  Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας 

Δημοσίευση στο www.huffingtonpost.gr για το Εργαστήριο και την Ομάδα Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας από την Μέριλιν Χάρντινγκ

Αν θέλετε να κάνετε μια πλήρη ανάλυση το ελαιόλαδό σας με την μέθοδο του ΝΜR

Προκόπιος Μαγιάτης 

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τμήμα Φαρμακευτικής Τομέας Φαρμακογνωσίας

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Αθήνα, TK 157-71

(+30) 210-724052

magiatis@pharm.uoa.gr

Τα ελαιόλαδα με υψηλές φαινόλες, το ΝΜR, και το Αριστολεο Κιτ Δοκιμής, δεν εκπροσωπούν μόνο μια καινούργια μέθοδο να πουλήσουμε ένα προϊόν. Εκπροσωπούν την ψυχή και την καρδιά της Ελλάδας.

Mystery of the Parthenon

How did they built it? How did they get so smart so fast? High Phenolic olive oils and proper nutrition makes all the difference.

Εκπροσωπούν μια αναγέννηση, μια ιδέας, μιας έκφρασης, η οποία βγαίνει από τα σπλάχνα τον αρχαίων προγόνων μας – του Κλεισθένη, του Θεμιστοκλή, του Ιπποκράτη, του Δημόκριτου, και των χιλιάδες άλλων.

Τα ελαιόλαδα με υψηλές φαινόλες μας δίνουν την ευκαιρία να κατακτήσουμε τις καρδιές των καταναλωτών παγκοσμίως. Όχι μόνο να πουλήσουμε ελαιόλαδο αλλά να προωθήσουμε την καινοτομία και να κατοχυρώσουμε το μήνυμα της ανανεωμένης Ελλάδας στην διεθνούς γνώμη. Τα ελαιόλαδα με υψηλές φαινόλες δένουνε την σύγχρονη καινοτομία με την αρχαιά Ελληνική σοφία.

Η Ελλάδα που καινοτομεί, η Ελλάδα που προσφέρει την σοφία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού σε πλήρη σύγκληση με την σύγχρονη επιστημονική γνώση.

Όσο περισσότεροι Έλληνες υποστηρίξουμε αυτό, τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσουμε μπροστά, ενωμένοι και συνειδητοποιημένοι σύγχρονοι Έλληνες, με πλούσιο και περήφανο παρελθόν και με ένα ακόμη πιο πλούσιο και περήφανο μέλλον.

DISCLAIMER: Οι πληροφορίες και οι απόψεις που αναφέρονται στο παρόν άρθρο είναι αυτές του συγγραφέα και δεν απηχούν κατ ‘ανάγκη την επίσημη γνώμη της Aristoleo Ltd ή Artemis Allianceα Inc.. Ούτε Aristoleo Ltd ή Artemis Allianceα Inc. ή οποιοδήποτε πρόσωπο που ενεργεί για λογαριασμό τους, μπορεί να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τη χρήση που μπορεί να γίνει των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.

The information and views set out in this article are those of the author and do not necessarily reflect the official opinion of the Aristoleo Ltd or Artemis Alliance Inc. . Neither Aristoleo Ltd or Artemis Alliance Inc. any person acting on their behalf may be held responsible for the use which may be made of the information contained therein.

STAY IN THE LOOP

Subscribe to our free newsletter.

Don’t have an account yet? Get started with a 12-day free trial

Leave A Comment

Related Posts

  • Σας προσκαλώ να δηλώσετε συμμετοχή αυτή την εβδομάδα για να λάβετε το Αριστόλεο Βραβείο τον ίδιο μήνα (Ιανουάριο) για το Aristoleo Awards 2022 “Εποχή της Διαύγειας”. Θα είστε στην πρώτη θέση για βράβευση στο 2022.   Μην χάσετε την ευκαιρία συμμετοχής σε αυτόν τον σημαντικό διαγωνισμό και πρωτότυπο σχέδιο προώθησης και πιστοποίησης!  Αν έχετε πραγματοποιήσει την ανάλυση με το NMR θα […]

  • EU 432-2012 NMR η HPLC απο τον δρ Προκόπιο Μαγιάτη Η βασική διαφορά ανάμεσα στις δύο μεθόδους NMR η HPLC για την ανάλυση φαινολών για τον ισχυρισμό υγείας EU 432-2012 είναι: H μέθοδος NMR μετράει απευθείας τα σήματα που αναλογούν σε αριθμό ατόμων και μορίων σε ορισμένη ποσότητα δείγματος Η  HPLC μετράει τα σήματα που […]

  • Υψηλά φαινολικά ελαιόλαδα και Alzheimer Τα υψηλά φαινολικά ελαιόλαδα συσχετίστηκαν με σημαντική βελτίωση στις νοητικές λειτουργίες σε ανθρώπους που πάσχουν απο αρχικά συμπτώματα του Alzheimer     Για πρώτη φορά συσχετίστηκαν τα υψηλἀ φαινολικαά ελαιόλαδα που είναι πλουσια σε ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη με σημαντική βελτίωση στις νοητικές λειτουργίες σε ανθρώπους. Τα υψηλά φαινολικά ελαιολαδα συμπήπτουν με […]