ΑΡΙΣΤΟΛΕΟ ΨΥΓΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΨΗΛΑ ΦΑΙΝΟΛΙΚΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ

Πετύχαμε τον έλεγχο θερμοκρασίας για Υψηλά Φαινολικά Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού. Από το ελαιοτριβείο, εμφιάλωση, αποθήκευση, τη διανομή και μέχρι την εμφάνιση σε καταστήματα λιανικής πώλησης σε βιτρίνες συντήρησης με θερμοκρασία 12-15 ° C.

Το ενδιαφέρον ερώτημα είναι γιατί άργησε τόσο πολύ για να συμβεί αυτό;

Γνωρίζουμε εδώ και 3.000 χρόνια ότι η θερμοκρασία στην αποθήκευση του ελαιολάδου πρέπει να ελέγχεται προκειμένου να διατηρείται η ποιότητα. Η αρχαίοι τοποθετούσαν τα ελαιόλαδα μαζί με τα κρασιά σε δροσερά υπόγεια. Το ίδιο έκανε ο παππούς μου με το αγουρέλαιο και το κρασί.

«Οι πολυφαινόλες στο ελαιόλαδο μπορούν να μειωθούν έως και 46% μετά την  εμφιάλωση όταν αποθηκεύονται η προβάλλονται σε μέσο όρο θερμοκρασίας 25 ° C ” επιβεβαίωσε πρόσφατη μελέτη.

Green unripened olives are the most health promoting

Η σύγχρονη βιομηχανία ελαιολάδου υπό την αιγίδα της πρόσφατα δημιουργημένης ΔΟΕ (Διεθνές Συμβούλιο Ελιάς) το 1959 επέλεξε να ανταγωνιστεί με τα σπορέλαια, εμφανίζοντας το ελαιόλαδο στο ράφι αντί σε βιτρίνες συντήρησης με ελεγχόμενη θερμοκρασία. Όλα πρόκειται να αλλάξουν χάρη τα «Aristoleo Coolers» τις Artemis Alliance, και την μέθοδο NMR (Nuclear Magnetic Resonance) μέτρησης τις περιεκτικότητας φαινολών στο ελαιόλαδο.

Δεδομένου ότι ο ισχυρισμός υγείας 432/2012 στην ΕΕ για πολυφαινόλες 250mg ανά κιλό ελαιόλαδου τέθηκε σε ισχύ, δημιούργησε μια νέα κατηγορία ελαιολάδου ῾με ισχυρισμό για την υγείας῾. Αυτά τα ελαιόλαδα έγιναν γνωστά από τότε ως: Υψηλά Φαινολικά Ελαιόλαδα. Οι συγκεντρώσεις φαινολικών έχουν αυξηθεί και έχουν φτάσει αρκετά πιο ψηλά από τον ισχυρισμό υγείας. Στην συνέχεια, αυτά τα υψηλά φαινολικά ελαιόλαδα γίνονται πολύ δημοφιλή από ανθρώπους που αναζητούν την πρώιμη συγκομιδή του ελαιολάδου όχι μόνο για την εξαιρετική γεύση του αλλά και πιο σημαντικά για τα οφέλη για την υγεία μας.

Αυτή η ξαφνική δημοτικότητα μας ώθησε να αναλάβουμε δράση και να προστατέψουμε τα υψηλά φαινολικά ελαιόλαδα στο ράφι από την μείωση που προκαλείται από τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Τα αγουρέλαια δεν είναι πλέον μόνο μια νόστιμη πηγή μονοακόρεστου λίπος. Γίνεται επίσης γνωστό ως συμπλήρωμα διατροφής ή ακόμη όπως πιστευουν μερικοί και ως θεραπεία. Αυτό οφείλεται στο φαρμακευτικό επίπεδο των συγκεντρώσεων φαινολικών ενώσεων που βρέθηκαν στα ελαιόλαδα πρώιμης συγκομιδής από συγκεκριμένες ποικιλίες ελαιόδεντρων. Πρόσφατες κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι η «φαρμακευτική» επίδραση επιτυγχάνεται με την κατανάλωση 20mg πολυφαινολών ημερησίως σε ελαιόλαδο.

«Τα άτομα με σοβαρές παθήσεις εξαρτώνται από την πρόσβαση σε ελαιόλαδα με συγκεκριμένη δόση φαινολικών στοιχείων για να υποστηρίξουν την υγεία τους. Πολλύ πιστεύουν ότι τους βοηθάει στην αναστολή η την καταπολέμηση ορισμένων πολύ σοβαρών καταστάσεων. Είναι υποχρέωση για εμάς που βλέπουμε το όφελος να διασφαλίσουμε ότι διατηρείται η ποιότητα παρέχοντας σταθερεί θερμοκρασία από την αρχή μέχρι το τέλος για υψηλά φαινολικά Ελαιόλαδα.” Aristoleo cooler και το Data-Locked Protocol (πρωτόκολλο κλειδωμένου δεδομένων) είναι η πατέντα και το όνειρο του Άθαν Γκαδανίδη για να προστατέψει τα φαινολικά στοιχεία με το πέρασμα του χρόνου.

Αυτά τα μοναδικά ελαιόλαδα προστατεύονται μέσα στο δικό τους Aristoleo Cooler. Το Data-Locked Protocol για την παρακολούθηση και τον τυχαίο έλεγχο κάθε παρτίδας, διασφαλίζει ότι οι φαινολικές συγκεντρώσεις διατηρούνται σε αποτελεσματικό επίπεδο. Όλα τα δεδομένα σχετικά με την πηγή του ελαιολάδου, τον χρόνο συγκομιδής, τα αποτελέσματα τυχαίων δοκιμών και άλλες παραμέτρους ποιότητας θα είναι ασφαλή, διαφανή και προσβάσιμα με τη σάρωση του κωδικού QR. Τα δεδομένα αποθηκεύονται σε 3 ξεχωριστές βάσεις δεδομένων online και offline για να διασφαλιστεί η ακεραιότητά τους. Κάθε βάση δεδομένων θα ελέγχεται από διαφορετική οντότητα. Εγγυάται ότι παρέχει ασφάλεια δεδομένων όσο το blockchain αλλά σε ένα κλάσμα του κόστους και της κατανάλωσης ενέργειας.

1st Prize for aristoleo test kit

Βραβειο για την εφευρεση του Αριστολεο Κιτ Δοκιμης

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κανονισμός για την επισήμανση της ΕΕ 432/2012 για τις πολυφαινόλες στο ελαιόλαδο τέθηκε σε ισχύ τον Δεκέμβριο του 2012. «Οι πολυφαινόλες του ελαιολάδου συμβάλλουν στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες»

«Αν και ο ισχυρισμός για την υγεία είναι πολύ περιορισμένος στη διατύπωσή του, οι άνθρωποι ανακαλύπτουν ότι οι πολυφαινόλες που περιέχει έχουν πολύ θετική επίδραση και το αγοράζουν για λόγους υγείας. Έχουμε βαθιά ευθύνη να παρέχουμε ένα προϊόν που πληροί τα κριτήρια τους ». Marilyn Harding ιδρυτής της Artemis Alliance Inc.

Ο κανονισμός αυτός τέθηκε σε ισχύ τον ίδιο μήνα που ο Δρ. Προκόπιος Μαγιάτης ανακοίνωσε την ανάπτυξη μιας νέας μέθοδος (NMR) μέτρησης όλων των φαινολικών ενώσεων στο κάθε δείγμα ελαιολάδου. Η ανάπτυξη της μεθόδου NMRσηματοδοτεί το σημαντικότερο σημείο καμπής για τη βιομηχανία ελαιολάδου από την υπέρ έμφαση στα επίπεδα γεύσης που τώρα συμπεριλαμβάνει και την συγκέντρωση φαινολών και τα αυξημένα οφέλη τους στην υγεία.

olive oil analysis

«Τα οφέλη για την υγεία του ελαιολάδου σχετίζονται κατά 99% με την παρουσία των φαινολικών ενώσεων και όχι το ίδιο το λάδι » Nasir Malik, Ερευνητής USDA.

Τα Aristoleo Coolers έχουν ήδη εγκατασταθεί στις ΗΠΑ, την Ελλάδα και έχουν δείξει ενδιαφέρον από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Πολωνία τον Καναδά, τη Νότια Κορέα, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία,

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον Άθαν Γκαδανίδη

athan@aristoleo.com

WhatsApp +30 694 728 7828

STAY IN THE LOOP

Subscribe to our free newsletter.

Don’t have an account yet? Get started with a 12-day free trial

Leave A Comment

Related Posts

  • Σας προσκαλώ να δηλώσετε συμμετοχή αυτή την εβδομάδα για να λάβετε το Αριστόλεο Βραβείο τον ίδιο μήνα (Ιανουάριο) για το Aristoleo Awards 2022 “Εποχή της Διαύγειας”. Θα είστε στην πρώτη θέση για βράβευση στο 2022.   Μην χάσετε την ευκαιρία συμμετοχής σε αυτόν τον σημαντικό διαγωνισμό και πρωτότυπο σχέδιο προώθησης και πιστοποίησης!  Αν έχετε πραγματοποιήσει την ανάλυση με το NMR θα […]

  • EU 432-2012 NMR η HPLC απο τον δρ Προκόπιο Μαγιάτη Η βασική διαφορά ανάμεσα στις δύο μεθόδους NMR η HPLC για την ανάλυση φαινολών για τον ισχυρισμό υγείας EU 432-2012 είναι: H μέθοδος NMR μετράει απευθείας τα σήματα που αναλογούν σε αριθμό ατόμων και μορίων σε ορισμένη ποσότητα δείγματος Η  HPLC μετράει τα σήματα που […]

  • Υψηλά φαινολικά ελαιόλαδα και Alzheimer Τα υψηλά φαινολικά ελαιόλαδα συσχετίστηκαν με σημαντική βελτίωση στις νοητικές λειτουργίες σε ανθρώπους που πάσχουν απο αρχικά συμπτώματα του Alzheimer     Για πρώτη φορά συσχετίστηκαν τα υψηλἀ φαινολικαά ελαιόλαδα που είναι πλουσια σε ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη με σημαντική βελτίωση στις νοητικές λειτουργίες σε ανθρώπους. Τα υψηλά φαινολικά ελαιολαδα συμπήπτουν με […]

  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ» Το Παγκόσμιο Κέντρο Ελιάς για την Υγεία (World Olive Center for Health), και η εταιρεία E–LA–WON ανακοινώνουν τη δημοσίευση της πρώτης μελέτης Ελλήνων και Ισπανών ερευνητών σχετικά με την ευεργετική επίδραση των φαινολικών συστατικών του ελαιολάδου στο ζωικό πειραματικό μοντέλο της σκλήρυνσης κατά πλάκας […]